Ziua Internationala a Medicinei de Urgenta

27/05/2022
Ziua Internationala a Medicinei de Urgenta

Ziua Internationala a Medicinei de Urgenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-internationala-a-medicinei-de-urgenta/

Vineri, 27 mai, este marcata Ziua Internationala a Medicinei de Urgenta. Potrivit Ministerului Sanatatii, este un nou prilej de a recunoaste nevoia de intarire a resurselor umane calificate in domeniul medical, care pot interveni in situatii critice, atunci cand viata semenilor nostri este pusa in pericol.

“Pandemia COVID-19 a solicitat din plin sectorul medicinei de urgenta, de aceea Ministerul Sanatatii isi reafirma public nevoia de sprijin a profesionistilor din acest domeniu important. Medicii si asistentii medicali care asigura interventii in cadrul Serviciilor de Ambulanta si in Unitatile de Primiri Urgente reprezinta o prioritate pentru Ministerul Sanatatii, care va continua demersurile pentru integrarea fireasca a acestor servicii in cadrul asistentei medicale generale din Romania.”, transmite MS intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, dezvoltarea capacitatii profesionale pentru medici, asistenti si alte categorii de personal care asigura asistenta medicala de urgenta nu se poate realiza prin despartirea de Ministerul Sanatatii, ci printr-o buna colaborare cu alte institutii publice responsabile pentru gestionarea situatiilor de urgenta.

“Sectorul medicinei de urgenta are o contributie esentiala la reducerea gradului de mortalitate sau dizabilitate in cazurile de accidente vasculare cerebrale si infarct, precum si a altor situatii in care viata este pusa in pericol.

Ministerul Sanatatii le multumeste tuturor profesionistilor din sectorul medicinei de urgenta pentru efortul depus. Munca lor intensa si dedicata are drept rezultat salvarea a numeroase vieti!”, a mai transmis Ministerul cu aceasta ocazie.

Etichete: medicina de urgenta, ministerul sanatatii

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: