Angajatii vor beneficia de zile libere platite pentru vaccinarea anti-Covid

23/07/2021

Angajatii vor beneficia de zile libere platite pentru vaccinarea anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/zile-libere-platite-pentru-vaccinarea-anti-covid/

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea potrivit careia persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 beneficiaza, la cerere, de cate o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, pentru fiecare doza de vaccin efectuata.

Legea prevede ca persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 urmeaza sa beneficieze, la cerere, de o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, in cazul angajatilor din sistemul public si privat, respectiv de o zi in care sunt scutiti de frecventarea cursurilor scolare, in cazul elevilor si studentilor, relateaza Agerpres.

“Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 beneficiaza, la cerere, de urmatoarele drepturi: cate o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul angajatilor din sistemul public si privat, cate o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul elevilor si studentilor, cate o zi de permisie, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul cadrelor militare in activitate si a soldatilor si gradatilor profesionisti”, prevede actul normativ.

Potrivit legii, aceste drepturi se acorda pe baza adeverintei de vaccinare.

“Beneficiaza de aceste drepturi si unul dintre parinti sau reprezentantul legal al copilului cu varsta de pana la 18 ani, precum si al persoanei cu dizabilitati cu varsta de pana la 26 de ani, in ziua vaccinarii copilului, respectiv a persoanei cu dizabilitati”, mai stipuleaza legea conform sursei citate.

Aceste dispozitii nu se aplica in situatia in care persoanele sunt vaccinate la locul de munca prin grija angajatorului.

Actul normativ vizeaza completarea Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Etichete: zile libere platite pentru vaccinarea anti-Covid, zile libere vaccinare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: