Zeci de milioane de dolari platiti de Ministerul Sanatatii pe softuri neutilizate

08/12/2016

Zeci de milioane de dolari platiti de Ministerul Sanatatii pe softuri neutilizate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/zeci-de-milioane-de-dolari-platiti-de-ministerul-sanatatii-pe-softuri-neutilizate/

bani-donatie-cancerCorpul de control al prim-ministrului Dacian Ciolos a facut verificari privind achizitia de catre Ministerul Sanatatii, in perioada 2007 – 2010, a sistemului informatic de inalta performanta pentru unitatile spitalicesti.

In urma verificarilor s-au constatat mai multe nereguli.

Potrivit News.ro, una dintre acestea este faptul ca, desi s-au platit de catre minister peste 11 milioane de dolari si 13 milioane de lei, iar sistemul trebuia implementat la 16 spitale, acesta a fost realizat doar la Institutul Clinic Fundeni si la Spitalul Clinic de Urgenta Targu-Mures, insa nici acolo nu este utilizat.

“Procesul de implementare a sistemului informatic de inalta performanta din cadrul Proiectului de Informatizare a Administrarii Spitalelor nu a fost finalizat, proiectul nefiind implementat in cele 16 spitale pentru care a fost prevazut, ci doar in doua spitale «master» (Institutul Clinic Fundeni si Spitalul Clinic de Urgenta Targu-Mures). Cu toate ca a fost implemenat in cele doua spitale «master», acest sistem informatic nu a satisfacut necesitatile de informatizare ale celor doua unitati spitalicesti, iar proiectul nu a inregistrat rezultatul scontat, respectiv imbunatatirea calitatii serviciilor furnizate in sistemul medical din Romania si crearea unui instrument modern de control al resurselor, de cunoastere a costurilor si de urmarire a pacientilor”, concluzioneaza raportul, conform News.ro .

De asemenea, din informatiile si inscrisurile transmise Corpului de control al primului-ministru de catre reprezentantii entitatilor implicate, a rezultat faptul ca sistemul informatic de inalta performanta pentru managementul informatiei din cadrul Proiectului de Informatizare a Spitalelor, care a facut obiectul contractului de furnizare nr. G.H./8939/2000 (modificat prin actele aditionale inregistrate la Ministerul Sanatatii cu nr. E.N.

11309/24.10.2007, respectiv nr. E.N. 5648/27.05.2008) nu a corespuns cerintelor de informatizare ale celor doua spitale “master”, nu este utilizat si nici nu a fost folosit ca sistem informatic integrator.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Webinar medical | Actualitati in managementul neuropatiei diabetice

Petitie prin care se solicita raportarea infectiilor din spitale

Webinar medical gratuit | Fierul, energia si contractilitatea

Spitalul “Victor Babes” Timisoara a primit un analizator automat de imunologie

FDA a aprobat un test Covid care detecteaza prezenta anticorpilor si nivelul de protectie asigurat de acestia