Zeci de medici de familie implicati intr-un proiect de screening pentru cancerul colorectal

23/06/2022
Zeci de medici de familie implicati intr-un proiect de screening pentru cancerul colorectal

Zeci de medici de familie implicati intr-un proiect de screening pentru cancerul colorectal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/zeci-de-medici-de-familie-implicati-intr-un-proiect-de-screening-pentru-cancerul-colorectal/

Mii de persoane din judetele Prahova si Arges urmeaza sa fie testate gratuit pentru depistarea cancerului colorectal, in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene.

“Prin acest program vor fi oferite 25.000 de teste FIT (test fecal imunochimic) gratuite locuitorilor din judetele Arges si Prahova, cu varsta intre 50-74 de ani. Activitatile de screening se deruleaza deja, incepand din luna noiembrie 2021. In judetul nostru au fost deja distribuite peste 3.800 de teste FIT, dintre care aproape 2.500 au ajuns la persoane vulnerabile, iar 61 dintre prahoveni au efectuat colonoscopie. Institutul Clinic Fundeni va efectua colonoscopii gratuite pentru persoanele care, in urma testarilor, sunt identificate cu risc de cancer colorectal, iar Fundatia Renasterea va asigura consilierea si transportul pacientilor vulnerabili pana la Institut si acasa”, se precizeaza intr-un comunicat de presa

In judetul Prahova, 28 de medici de familie sunt implicati in acest proiect, dintre care 15 au fost in prima etapa iar 13 s-au inscris in cea de-a doua serie, cei mai multi fiind din mediul rural, acolo unde sunt identificate si grupurile vulnerabile, mentioneaza CJ Prahova in comunicat.

ROCCAS II- Furnizarea serviciilor de sanatate din Programele de Preventie, Depistare Precoce, Diagnostic si Tratament Precoce al leziunilor precanceroase, colorectale este finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, este derulat de Institutul Clinic Fundeni in parteneriat cu Fundatia Renasterea.

Etichete:  screening cancerul colorectal, depistarea cancerului colorectal

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: