Zeci de centre de vaccinare si-au sistat temporar activitatea, iar alte cateva sute au program redus

25/06/2021
Zeci de centre de vaccinare si-au sistat temporar activitatea, iar alte cateva sute au program redus

Zeci de centre de vaccinare si-au sistat temporar activitatea, iar alte cateva sute au program redus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/zeci-de-centre-de-vaccinare-si-au-sistat-temporar-activitatea-iar-alte-cateva-sute-au-program-redus/

45 de centre de vaccinare si-au sistat temporar activitatea, iar in alte 136 de centre au fost reduse fluxurile de vaccinare. Masura fiind luata pentru a permite formarea de echipe mobile care sa participe la vaccinarea oamenilor din mediul rural.

“O prioritate a Comitetului National de Coordonare a Activitatilor de Vaccinare o reprezinta evaluarea permanenta a eficientei centrelor de vaccinare, astfel incat sa mentinem un echilibru corect, onest, intre investitiile materiale, resursele umane si ritmul de vaccinare. Tocmai de aceea, in acest moment, din datele centralizate din ziua precedenta in ceea ce priveste activitatea centrelor de vaccinare, va pot spune ca 45 de centre de vaccinare au sistat temporar activitatea. Alte 136 de fluxuri de vaccinare si-au sistat temporar activitatea din centrele care sunt in continuare active. Sunt centre de vaccinare care aveau mai multe fluxuri active si s-a redus practic fluxul din acele centre, pentru a putea permite desprinderea de echipe mobile care sa asigure vaccinarea in localitatile din rural”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghita.

Potrivit medicului, in 314 centre de vaccinare a fost redus programul de lucru, de la 12 la 6 ore, iar in alte centre de vaccinare, program de lucru este chiar de patru ore.

“Este posibil ca, in perioada urmatoare, sa avem centre de vaccinare care vor avea programul inchis o zi, doua zile sau trei zile pe saptamana, tocmai pentru a avea posibilitatea sa preluam acele echipe si sa se deplaseze in mediul rural”, a mai afirmat Gheorghita.

Etichete: centre de vaccinare, echipe mobile de vaccinare, vaccinare anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: