Zalau: Conferinta Nationala de Sterilizare

22/05/2013

Zalau: Conferinta Nationala de Sterilizare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/zalau-conferinta-nationala-de-sterilizare/

poza injectii sterilizarePe 23 si 24 mai a.cmedicii sunt asteptati la Zalau, cu ocazia Conferintei Nationale de Sterilizare, centrata in acest an pe tema: “Cum protejam pacientul de infectiile intraspitalicesti”. Conferinta este organizata de reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta din Zalau.

“Conferinta isi propune sa reuneasca personalul medical implicat direct in procesul de sterilizare, precum si beneficiarii ai acestui serviciu, pentru diseminarea actualitatilor si a bunelor practici din domeniul sterilizarii. Conferinta Nationala de Sterilizare se bucura in fiecare an de sprijinul specialistilor din Marea Britanie, specialisti cu care Spitalul Judetean Zalau are o colaborare de peste 20 ani. Tema conferintei de anul acesta – “Cum protejam pacientul de infectiile intraspitalicesti” – permite abordarea tuturor metodelor de prevenire si control al infectiilor utilizate in unitatile sanitare.

Lucrarile ce vor fi prezentate abordeaza subiecte legate de rolul sterilizarii in prevenirea infectiilor nosocomiale, performanta sterilizarii si promovarea practicilor medicale sigure”, a declarat marti, pentru AGERPRES, Ramona Marincas, director de ingrijiri in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din Zalau. 

Si in 2013 medicii care vor participa la Conferinta Nationala de Sterilizare se vor implica in workshopuri pe teme diferite, legate atat de procesul de sterilizare, cat si de practicile de ingrijire a pacientilor internati, in conditii de siguranta si de calitate. In cadrul workshopurilor medicii vor avea de rezolvat diferite situatii medicale, prin intermediul carora vor valorifica informatiile accumulate in urma participarii la prezentarile stiintifice din cadrul conferintei.

“Evenimentul inedit de anul este lansarea cartii “Primum non nocere – In primul rand sa nu faci rau. Recomandari de prevenire a infectiilor asociate ingrijirilor medicale“. Cartea a fost scrisa de specialisti britanici, doctori si asistente medicale, si se refera la practicile actuale din Marea Britanie privind prevenirea si controlul infectiilor asociate activitatilor medicale. Cartea prezinta interes prin faptul ca practicile medicale descrise in cele 14 capitole, respecta standardele de calitate conforme cu normele europene in vigoare”, a mai precizat Ramona Marincas.

Autor: Agerpress

1 Comentarii

  1. Rucareanu Veronica says:

    Imi doresc mult sa intru in posesia acestei carti ,,Premium non nocere- in primul rand sa nu faci rau.Va rog mult ajutati-ma sa o pot cumpara, lucrez in serviciul de steriliyare si sunt si studenta la medicina. Am mare nevoie de ea caci nu am prea gasit material informativ in domeniu.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: