Workshop despre arsuri pediatrice

05/10/2016

Workshop despre arsuri pediatrice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/workshop-despre-arsuri-pediatrice/

boli-de-rinichi-la-copiiIn perioada 4-7 octombrie 2016,  in Romania se desfasoara in premiera workshop-ului anual al Clubului European pentru Arsuri Pediatrice. Evenimentul Organizat impreuna cu Asociatia Chirurgilor Plasticieni din Romania  are loc la Bucuresti.
Acest workshop este dedicat specialistilor implicati in tratarea arsurilor pediatrice, ale caror eforturi se concentreaza, pe langa tratamentul medical propriu-zis, si pe reintegrarea sociala a copiilor afectati.

Arsurile au fost a patra cauza de deces prin accidente neintentionate in randul copiilor cu varste pana la 14 ani, potrivit unei statistici din 2012 a Institutului National de Sanatate Publica.

“Din pacate, multi copii lasati singuri in casa de parinti devin victime ale incendiilor domestice sau se oparesc si ajung la spital cu arsuri pe mai mult de jumatate din suprafata corpului, ingrijirea lor fiind o adevarata provocare pentru profesionisti. Workshop-ul Clubului European de Arsuri Pediatrice este o oportunitate foarte importanta pentru specialistii care asigura tratarea copiilor care au suferit arsuri, oferind solutii aplicate pentru principalele probleme din practica clinica si care vor contribui, cu siguranta, la cresterea calitatii ingrijirii copiilor cu arsuri din tara noastra.”, a declarat Prof. Dr. Dan Mircea Enescu, presedintele Societatii Romane pentru Arsuri Pediatrice si presedintele Workshop-ului, potrivit unui comunicat de presa.

Evenimentul urmareste si ca specialistilor romani sa li se asigure accesul la cele mai recente recomandari internationale cu privire la tratamentul arsurilor la copii.

Organizatorii stiintifici ai Workshopului Clubului European pentru Arsuri Pediatrice sunt:

• Clubul European pentru Arsuri Pediatrice
• Asociatia Chirurgilor Plastici din Romania
• Asociatia Europeana de Arsuri
• Societatea Romana pentru Arsuri Pediatrice
• Societatea Romana de Arsuri
• Academia de Stiinte Medicale

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: