Webinar medical gratuit: Antibioticele intre acces si exces

11/11/2021
Webinar medical gratuit: Antibioticele intre acces si exces

Webinar medical gratuit: Antibioticele intre acces si exces

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/webinar-gratuit-antibioticele-intre-acces-si-exces-utilizam-responsabil-oprim-rezistenta/

Rezistenta la antibiotice este o amenintare din ce in ce mai mare pentru sanatatea publica, in toata lumea. Se estimeaza ca 700.000 de oameni mor in fiecare an, din cauza infectiilor cu bacterii multirezistente, dintre care 33.000 in Uniunea Europeana.

O estimare efectuata cu datele comunicate pentru anul 2015, plasa Romania pe locul 3 intre statele UE privind impactul infectiilor produse de bacterii rezistente la antibiotice (o estimare de 1740 decese, afectari de durata ale starii de sanatate).

Rezistenta la antimicrobiene (AMR) apare atunci cand bacteriile, virusurile, ciupercile si parazitii se modifica in timp si nu mai raspund la medicamente.

Acest lucru face infectiile mai greu de tratat si creste riscul de raspandire a bolilor, a formelor severe de boala si riscul de deces. Masurile de prevenire a infectiilor includ vaccinarea, comportamente sexuale sigure, o buna igiena a mainilor, practicile de siguranta alimentara si cresterea disponibilitatii apei si a instalatiilor de canalizare.

In fiecare an, in luna noiembrie, OMS marcheaza Saptamana Constientizarii Consumului de Antibiotice, iar anul acesta, in parteneriat cu Societatea Romana de Microbiologie (SRM), organizeaza webinarul cu tema “Antibioticele intre acces si exces: utilizam responsabil – oprim rezistenta“.

Webinarul “Antibioticele intre acces si exces: utilizam responsabil – oprim rezistenta” va avea loc, vineri, 19 noiembrie, ora 13:30, cu acces gratuit din platforma Zoom.

Acest eveniment este dedicat profesionistilor in sanatate si urmareste analizarea problema rezistentei la antibiotice in Romania ca pericol real si imediat, si disecarea unei probleme spinoase: comunicarea cu pacientii, in contextul in care acestia au acces limitat la consult de specialitate, dar nelimitat la retele sociale, TV, opinii populare dar nefundamentate stiintific, mituri si fake news.

Lectorii acestui webinar sunt:

Prof. Dr. Alexandru Rafila – organizator si moderator, presedinte Societatea Romana de Microbiologie
Prof. Dr. Gabriel Popescu – membru Societatea Romana de Microbiologie
Dr. Roxana Serban – Sef Sectie INSP Bucuresti
Dr. Sandra Alexiu – Presedinte Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti – Ilfov
Carmen Mazilu – Presedinte al Ordinului Asistentilor Generalisti Moaselor si Asistentilor Medicali Bucuresti

Accesul la webinarul “Antibioticele intre acces si exces: utilizam responsabil – oprim rezistenta” este gratuit si se face in doi pasi simpli:

1. Login pe platforma Formare Medicala sau creare cont (AICI)
2. Inregistrarea la webinar (AICI)

Dupa ce acesti pasi simplu au fost facuti, participantii vor primi un email cu detalii despre subiectul, ziua si ora webinarului.

De asemenea, inainte de webinar, acestia vor primi un alt email care va contine linkul unic de acces la webinar, precum si datele tehnice de conectare.

Incrierea se poate face AICI.

*La acest eveniment sunt asteptati medici, farmacisti, asistente medicale precum si alti lucratori in domeniul sanatatii, dar si reprezentanti mass-media. Participarea este gratuita.

Etichete: antibiotice, rezistenta la antibiotice, rezistenta antimicrobiana, bacterii rezistente, OMS, SRM, webinar antibioticele intre acces si exces: utilizam responsabil – oprim rezistenta

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: