Vulnerabilitati ale programelor informatice cu care lucreaza CNAS

08/01/2020

Vulnerabilitati ale programelor informatice cu care lucreaza CNAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vulnerabilitati-ale-programelor-informatice-cu-care-lucreaza-cnas/

Programele software cu care lucreaza platformele Casei de Sanatate, Casei de Pensii, Revisal, ANOFM au toate vulnerabilitati, astfel ca este nevoie de un efort strategic national pentru aceste infrastructuri critice, a precizat, la un post de televiziune, Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

“Discutiile pe care le-am avut cu pensionarii, respectiv cu angajatii Caselor Judetene de Pensii, mi-au aratat ca toate aceste platforme, toate aceste softuri, si in ceea ce priveste Casa de Pensii, si in ceea ce priveste ANOFM, si in ceea ce priveste Revisal, toate au vulnerabilitati. Cred ca trebuie sa facem un efort strategic national pentru aceste infrastructuri critice, ca sa nu stam cu spaima in fiecare zi ca esti asigurat la Casa de Sanatate, ca si acolo este o vulnerabilitate, ca esti un om care are dreptul sa primeasca tot ce trebuie sa primeasca la pensie si nu sa stea cu frica in san ca in momentul in care ajunge (la momentul pensionarii, n.r.) se intampla cu ceva in soft si cine stie ce se pierde, cine stie ce apare…Asa ceva este inadmisibil si, repet, am preferat sa abordez problema tehnic”, a declarat Violeta Alexandru, la Digi 24.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

Demnitarul a mai a subliniat ca lipsa de informatizare in institutiile statului produce in fiecare an costuri tot mai mari.

“Problema nivelului precar in care suntem ca tara in ceea ce priveste informatizarea ne costa de la an la an din ce in ce mai mult. E adevarat ca nu mai avem carti de munca, dar avem contracte individuale de munca, ele sunt inregistrate in Revisal. Pe masura ce am evidenta acestor probleme, le si rezolv. Nu ma uit la ele, nu ma minunez, nu ma ascund de ele, pe masura ce le vad le si rezolv”, a mai afirmat ministrul Muncii conform sursei citate.  

Etichete: sistem informatic CNAS, software CNAS, PIAS, SIUI

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Acces restrictionat la Spitalul de Boli Infectioase Constanta din cauza gripei

Companie pharma amendata cu 13 milioane de euro pentru ca a intarziat accesul bolnavilor de cancer la citostatice mai ieftine

Dr. Streinu-Cercel: Nu mai umblati dupa teste de gripa pentru ca le faceti degeaba

Dr. Rafila, despre coronavirusul din China: Riscul exista, nu poate fi exclus

Conditii pentru inlocuirea Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate