Voiculescu: Trebuie sa avem un alt tip de manager in spitalele de stat si in spitalele private din Romania

29/11/2016

Voiculescu: Trebuie sa avem un alt tip de manager in spitalele de stat si in spitalele private din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/voiculescu-trebuie-sa-avem-un-alt-tip-de-manager-in-spitalele-de-stat-si-in-spitalele-private-din-romania/

VLAD-VOICULESCU-MSMinistrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat, marti, ca in spitalele din Romania trebuie sa existe un nou tip de manager, sustinand este “emblematic” exemplul directorului de la Spitalul Malaxa, Florin Secureanu.

“Trebuie sa avem un alt tip de manager in spitalele de stat si in spitalele private din Romania. Problemele pe care le intampinam noi si care sunt publice se refera mai ales la spitalele de stat. Iar exemplul pe care l-ati mentionat este emblematic. Ce facem noi? Ceea ce putem sa facem este sa trimitem Corpul de control pentru a investiga lucrurile semnalate. Pentru aceasta, de asemenea, am cerut acordul doamnei Firea. Din nou Ministerul Sanatatii are nevoie de autoritatea publica locala si de reprezentantii acesteia inainte sa poata sa mearga in control”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu, potrivit Agerpres.

Anterior acestei declaratii, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la lansarea Brain Academy of Healthcare Management, Voiculescu  spunea ca atunci cand ceva nu functioneaza in sistemul sanitar, de obicei sunt blamati Ministerul Sanatatii sau ministrul de resort.

“Fie ca e vorba despre lipsa unor medicamente din unele spitale, fie ca e vorba despre conditiile din anumite spitale, fie ca e vorba de posturi scoase sau nu la concurs, situatia este cam aceeasi. Si o regula de baza in management spune ca problemele trebuie indreptate acolo unde au aparut, in masura in care acest lucru este posibil. In cele mai multe dintre cazurile enumerate mai sus, acest lucru chiar este posibil. Este deci esential ca la nivelul unitatilor sanitare sa avem oameni capabili, sa avem oameni care sa nu se considere deasupra problemelor, ci sa aiba atat dorinta, cat si capacitatea si tenacitatea sa le rezolve”, a spus ministrul Sanatatii, citat de sursa mentionata.

Primarul Gabriela Firea a anuntat marti dimineata ca Florin Secureanu a fost demis din functia de manager al Spitalului Malaxa.  Pana la aceasta ora, Secureanu nu a oferit nicio declaratie.  

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: