Vlad Voiculescu: Nu exista un singur loc in Sanatate care sa nu fie afectat de politizare

16/04/2021

Vlad Voiculescu: Nu exista un singur loc in Sanatate care sa nu fie afectat de politizare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/voiculescu-nu-exista-un-singur-loc-in-sanatate-care-sa-nu-fie-afectat-de-politizare/

Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, spune ca nu exista un singur loc in Sanatate care sa nu fie afectat de politizare, cu referire la directorii Directiilor de Sanatate Publica.

“Nu exista un singur loc in Sanatate care sa nu fi fost afectat de politizare. Am avut, acum doua saptamani, evaluarea directorilor de DSP. Va pot spune ca nivelul profesional al unei parti a acestui corp profesional nu ne face sa fim mandri, nu e un lucru cu care sa ne mandrim’, a declarat Voiculescu, intr-o conferinta de presa la Parlament, citat de Agerpres.

El a adaugat ca, in conditiile in care in sistem este nevoie de profesionalism si decenta, este imperios necesar ca depolitizarea sa continue si sa accelereze in perioada imediat urmatoare.

“Avem nevoie de adevar si asta a incercat Ministerul Sanatatii, intreaga echipa, prin transparentizare, dar, de asemenea, prin ajustarea indicatorilor, de asemenea prin schimbarea criteriilor pentru carantina, prin toate acestea credem noi ca lucrurile mergeau in directia corecta. Nici pandemia, nici sanatatea nu pot fi gestionate doar in spitale, dar este in responsabilitatea noastra sa ne asiguram ca toti indicatorii reflecta realitatea, nu povesti nerealiste, si ca deciziile sunt luate pe baza datelor, pe baza adevarului. Am creat o linie de sprijin psihologica pentru persoanele afectate de pandemie”, a declarat Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii, potrivit sursei citate.

Etichete: vlad voiculescu, sistem de sanatate

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: