Voiculescu: Daca nu putem repara sistemul informatic al cardului, o sa gasim alte metode

12/10/2016

Voiculescu: Daca nu putem repara sistemul informatic al cardului, o sa gasim alte metode

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/voiculescu-daca-nu-putem-repara-sistemul-informatic-al-cardului-o-sa-gasim-alte-metode/

cardulMinisterul Sanatatii va gasi alte solutii in cazul in care sistemul informatic al cardului national de sanatate nu va putea fi reparat.

“Daca nu putem repara sistemul informatic, atunci nu o sa ramana toata tara blocata, o sa gasim alte metode. Sunt in contact permanent cu presedintele CNAS, cunosc problema, avem un grup de lucru care se ocupa de asta. Ce facem in acest moment este sa ne uitam la posibile solutii si aceste posibile solutii cuprind atat o solutie informatica, cat si o solutie care nu tine de sistemul informatic, daca nu suntem in stare sa il reparam pe asta destul de curand”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Vlad Voiculescu a mai afirmat ca nu este o solutie inlocuirea sistemului informatic.

Potrivit acestuia, in cazul in care nu va fi rezolvata problema informatica, una dintre solutiile care ar putea fi adoptate se refera la “relaxarea limitarilor” din contractul cadru printr-o modificare legislativa.

“Problema informatica este una grava, problema informatica isi cauta rezolvarea chiar acum. Pe de alta parte, daca problema informatica nu va putea fi rezolvata foarte curand, vom avea in vedere alte masuri. Luam in considerare, conform discutiilor pe care le-am avut cu presedintele CNAS, inclusiv modificarea HG care cuprinde contractul cadru pentru a ne asigura ca pacientii isi pot primi medicamentele iar medici pot raporta. Exista niste limitari in contract pe care s-ar putea sa trebuiasca sa le relaxam daca sistemul informatic pe care l-am pus la dispozitia spitalelor, a medicilor de familie si a farmaciilor nu functioneaza. Daca statul are o problema informatica, asta nu inseamna ca oamenii trebuie sa ramana fara medicamente sau spitalele fara sa poata sa deconteze servicii”, a mai precizat  ministrul Voiculescu conform sursei mentionate.

Sistemul informatic al cardului national de sanatate este nefunctional de cateva zile.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului