Vlad Voiculescu: Probabil ca solutia va avea aceste doua componente – vaccinarea si testarea

29/03/2021
Vlad Voiculescu: Probabil ca solutia va avea aceste doua componente – vaccinarea si testarea

Vlad Voiculescu: Probabil ca solutia va avea aceste doua componente – vaccinarea si testarea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vlad-voiculescu-probabil-ca-solutia-va-avea-aceste-doua-componente-vaccinarea-si-testarea/

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, spune ca vaccinarea si testarea anti-COVID-19 sunt solutii pentru deschiderea unor activitati.

“La un moment dat, probabil ca solutia va avea aceste doua componente – vaccinarea si testarea. Si da, ne propunem ca de acum sa lucram la mecanisme care sa permita deschiderea sau anumite activitati culturale, anumite activitati sportive si da, cu siguranta, ne vom folosi de testare. Ne uitam la posibilitatea de a organiza concerte. Avem modele, putine incercari in state din vestul Europei, in Barcelona de curand. Avem, de asemenea, in Germania un exemplu. Ne uitam care sunt metodele prin care sa putem cat mai curand sa convietuim cu pandemia prin care trecem si care va mai dura o vreme. Trebuie sa vedem si dincolo de ceea ce se intampla in spitale, pe de-o parte sa pastram restrictii, pe de alta parte sa dam posibilitatea restaurantelor, activitatilor culturale si, in general, vietii sa continue’, a declarat ministrul Vlad Voiculescu la Parlament, citat de Agerpres.

Demnitarul a subliniat ca testarea rapida va fi parte din solutie si ca farmaciile sunt locuri in care se poate organiza testarea, daca exista anumite conditii, spatii si daca vor fi oameni dispusi sa realizeze testele, aratand ca aceste aspecte au fost definite in ordinul de ministru si in ordonanta de urgenta, care cel mai probabil va fi adoptata luni.

“Testele vor fi puse la dispozitie, cel mai probabil, de catre autoritatile centrale, prin Ministerul Sanatatii, respectiv Departamentul pentru Situatii de Urgenta sau cine le-a achizitionat, s-ar putea sa existe diferente acolo, prin Comisia Europeana avem, de asemenea, o achizitie, respectiv o donatie, pretul ar putea sa difere de la o farmacie la alta. S-ar putea ca unele sa vrea sa ofere testarea gratuita, altele sa puna o anumita taxa. (…) Nu stiu care va fi costul final. S-ar putea sa fie gratuit sau s-ar putea ca unele farmacii sa vrea sa taxeze, sa puna un anumit pret pentru manopera. Testele evaluam acum posibilitatea de a le transmite gratuit catre farmacii”, a mai explicat ministrul Sanatatii potrivit sursei citate.

Etichete: testarea rapida covid, testare covid in farmacii, vaccinare anti-covid, vlad voiculescu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: