Vlad Voiculescu: Primul gand care imi vine mie in minte cand ma gandesc la sistemul de sanatate este feudal

17/06/2016

Vlad Voiculescu: Primul gand care imi vine mie in minte cand ma gandesc la sistemul de sanatate este feudal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vlad-voiculescu-primul-gand-care-imi-vine-mie-in-minte-cand-ma-gandesc-la-sistemul-de-sanatate-este-feudal/

VLAD-VOICULESCU-MSMinistrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a facut declaratii considerante socante pentru multi pioni ai sistemului sanitar.

El a afirmat ca Ministerul Sanatatii este dezorganizat si a comparat sistemul de sanatate cu unul de tip feudal, in care tot ce conteaza este sistemul si nu oamenii.

Tot el a mai a atras atentia ca ceea ce se intampla cu coruptia in sistemul de sanatate este asemanator cu efectul pe care il are cancerul asupra organismului.

“In momentul asta nu stim cati medici avem in Romania, nu stim. Nu stim cum sunt platiti, nu stim cate garzi se fac, nu stim exact cat cheltuim pe medicamente, nu stim cate plati informale sunt. Nu stim de ce o operatie costa mai mult intr-un loc si mai putin intr-un alt loc din perspectiva Casei”, a spus Ministrul Sanatatii, potrivit publicatiei Curentul.

“Primul gand care imi vine mie in minte cand ma gandesc la sistemul de sanatate este feudal. Este o feuda de sus pana jos. Si intr-un sistem feudal e mai putin vorba despre oameni, oameni buni, oameni rai, este vorba de sistem”, a mai afirmat Ministrul, conform sursei citate.

Dupa ce a comparat coruptia din Sanatate cu un cancer, Vlad Voiculescu a spus ca sistemul are nevoie de “chimioterapie”.

“In sistemul de sanatate, cumva imi vine in minte expresia unui profesor doctor care tocmai diagnosticase pe cineva cu un cancer de curand, un cancer metastazat, si imi explica in cuvinte simple ce inseamna acest cancer, imi spunea ca celulele cresc si se hranesc, dar cumva sunt ca o balega, nu pot rezista de unele singure, dar le omoara pe celelalte, le inghesuie si nu le lasa sa se dezvolte, si intr-un final reusesc sa omoare organismul. E ceea ce se intampla cu coruptia in sistemul de sanatate. Este pur si simplu un cancer. Si probabil ca cura la un cancer este mai degraba cu chimioterapie care sa reduca tumora, dupa care sa incerci sa operezi. Asta cred ca se poate face”, a mai declarat Ministrul Sanatatii, citat de Curentul.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Presedintele Iohannis a semnat decretul de numire a Ioanei Mihaila in functia de ministru al Sanatatii

S-a aprobat solicitarea DNA pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Sanatatii, Florian Bodog

Klaus Iohannis: Sunt foarte multumit de cum a decurs campania de vaccinare pana acum

Ioana Mihaila, noua propunere pentru conducerea Ministerului Sanatatii

EMA, despre vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson: Beneficiile depasesc riscurile