Vlad Voiculescu: Nu sunt multumit nici de DSP-uri, nici de felul in care arata Ministerul Sanatatii

11/01/2021

Vlad Voiculescu: Nu sunt multumit nici de DSP-uri, nici de felul in care arata Ministerul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vlad-voiculescu-nu-sunt-multumit-nici-de-dsp-uri-nici-de-felul-in-care-arata-ministerul-sanatatii/

Ministrul Vlad Voiculescu, spune ca la Ministerul Sanatatii trebuie construita o echipa puternica si a precizat ca nu este multumit de directiile de sanatate publica.

“Nu sunt multumit nici de DSP-uri, nici de felul in care arata Ministerul Sanatati in momentul acesta. Sunt foarte multe de facut. Inainte sa imi dau cu parerea despre ce se intampla la Giurgiu sau la Bihor sau in alta parte si am numit absolut aleatoriu aceste doua judete… (…) La Bihor stiu ca lucrurile se intampla mai degraba bine. La Giurgiu avem cateva lucruri de recuperat. Dar dincolo de aceste doua exemple, cred ca mai intai trebuie construita o echipa puternica la Ministerul Sanatatii, care sa dea exemplu in materie de transparenta, sa dea exemplu in materie de automatizare, de transparentizare, de digitalizare si cred ca lucrurile trebuie aratate prin fapte”, a declarat ministrul Sanatatii la Digi 24, citat si de Agerpres.

De asemenea, el a mai adaugat ca nu este multumit nici de felul in care sunt numiti managerii de spitale si a adaugat ca a cerut o situatie in acest sens.

Etichete: dsp, ministerul sanatatii, vlad voiculescu

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

  1. Natalia Cucos says:

    Cred unul dintre momentele importante este si managementul resurselor umane. In conditiile in care mereu se tot mediatizeaza insuficienta de personal medical incepind de la medici, stau zeci de dosare la CRUSP cu evaluare de mai bine de un an (de exemplu pentru a evalua satgii efectuate in strainatate, ce ar scurta perioada de pregatire in rezidentiat si suplinirea cu noi specialisti a sistemului de sanatate), la fel si deblocarea posturilor in spitalele publice, motivarea financiara si non-financiara a personalului medical, interpretrea ambigua a ordonantelor si legislatiei, etc. Daca echipa MS se va crea pe aceleasi principii ca si pana in prezent, nu cred ca vor fi mari reforme in termeni proximi. Este nevoie de abordare strategica, transparenta decizionala, etc.

  2. Gabriel says:

    Dar ce te mulţumeşte, coane Voiculescu?

  3. Mihai Milea says:

    Eu încerc de 5 ani sa arat ministerului abuzurile managerului unui spital din Sibiu, cu memorii adresate, fără nici un rezultat. Și vb de falsuri în acte, abuzuri sexuale și fizice asupra pacienților, violente în rândul unui medic. Fără rezultat

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Aparat performant care depisteaza virusuri si bacterii, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Stimulente pentru vaccinare: bonuri, tichete si utilaje agricole

Angajatii vor beneficia de zile libere platite pentru vaccinarea anti-Covid

Numarul cazurilor de Covid-19, in crestere in randul tinerilor

Doua sute de milioane de europeni au fost vaccinati impotriva Covid-19