Virusul mutant de gripei aviara ingrijoreaza OMS

03/01/2012

Virusul mutant de gripei aviara ingrijoreaza OMS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/virusul-mutant-de-gripei-aviara-ingrijoreaza-oms/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) s-a declarat “profund ingrijorata” de cercetarile desfasurate in laborator privind un virus mutant al gripei aviare H5N1, informeaza Agerpres.

Laboratorul olandez condus de Ron Fouchier din cadrul centrului medical Erasmus din Rotterdam a anuntat in septembrie ca a creat o mutatie a virusului H5N1 care ar putea fi capabila, pentru prima data, sa se transmita usor intre mamifere si chiar de la om la om.

“OMS a luat nota ca” aceste anunturi “au suscitat ingrijorari privind posibilele riscuri si folosirea inadecvata a acestor cercetari”, indica organizatia intr-un comunicat postat pe site-ul sau.

Primul deces de gripa aviara dupa un an si jumatate in China

Un sofer de autobuz din Shenzen, provincia Guangdong, a murit de gripa aviara, fiind primul astfel de deces dupa 18 luni, au anuntat autoritatile chineze.

Barbatul, care avea 39 de ani, nu a intrat in contact cu pasari de curte inainte de a se imbolnavi si nu a iesit din oras, a contractat febra la 21 decembrie, iar ulterior aceasta s-a dovedit a fi primul caz uman de gripa aviara in ultimele 18 luni.

“Pana in prezent, cele 120 de persoane care au intrat in contact cu acest om nu prezinta niciun semn de boala”, au mai indicat sursele citate.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: