Stiri medicale

Virusul gripei aviare a provocat un nou deces

Data ultimei actualizari: 24/12/2013

Vaccinul pediatric hexavalent HexyonHexacima a fost aprobat in EuropaVirusul gripei aviare a provocat decesul unei femei de 73 de ani din China, stire confirmata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Chiar daca autoritatile locale considera ca riscul ca virusul sa se raspandeasca in comunitate este scazut, OMS califica acest caz drept ingrijorator.

O noua tulpina a virusului gripei aviare identificata in China

Conform autoritatilor din Xinhua, aceasta tulpina a virusului gripei aviare nu a fost identificata pana in prezent in cazul oamenilor.

Este vorba de a doua tulpina noua identificata in China anul acesta. La finalul lunii martie, virusul gripei aviare a afectat 139 de persoane si a provocat moartea a 45 de persoane in China.

Conform elpais.com, femeia in cauza a fost initial internata in spital din cauza unei forme grave de pneumonie, dupa care a decedat din cauza unui stop respirator. Se precizeaza ca inainte sa se imbolnaveasca, frecventase piata din zona. S-a mai precizat ca din cauza altor probleme de sanatate, precum hipertensiune sau afectiuni cardiovasculare, sistemul sau era slabit.

Cazul se afla sub investigarea autoritatilor sanitare

Reprezentantii OMS considera ca, desi nu se cunoaste sursa acestui virus, se stie ca pasarile il poarta, prin urmare cazul in sine este ingrijorator si trebuie monitorizat.

Autoritatile considera ca nu este exclus sa mai fie identificate si alte cazuri de infectie cu virusul gripei aviare.

Specialistii explica ca majoritatea cazurilor de gripa aviara identificate au fost in urma contactului oamenilor cu pasari infectate si ca precautia este necesara pentru evitarea unei epidemii.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.