Viorica Dancila: Cresterile salariale din sistemul bugetar nu vor duce la colaps

02/05/2018

Viorica Dancila: Cresterile salariale din sistemul bugetar nu vor duce la colaps

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/viorica-dancila-cresterile-salariale-din-sistemul-bugetar-nu-vor-duce-la-colaps/


Premierul Viorica Dancila a declarat ca salariile din sanatate au crescut, la fel si cele din educatie, punctand ca aceste cresteri salariale din sistemul bugetar nu vor duce la colaps.

“Salariile in sistemul sanitar au crescut. Fata de 2016 nu avem salarii care sa nu fi crescut. Mai mult, la 1 martie anul acesta, salariile medicilor au crescut cu procente cuprinse intre 75% si 125%. Am vazut ca sunt probleme, probleme legate de sporuri, in mare parte, si de aceea am solicitat o intalnire cu toti managerii de spitale, pentru a identifica unde sunt problemele, de ce natura sunt aceste probleme, daca avem solutii pentru aceste probleme. (…) Una dintre masurile care ar putea detensiona situatia cu spitalele e cea referitoare la plata suplimentara pentru activitatea de garda, care sa fie scoasa din anvelopa de 30% sporuri”, a spus Viorica Dancila la Romania Tv.

Premierul a adaugat ca aceste cresteri pentru personalul medical au fost facute in special pentru ca medicii sa nu mai plece din tara.

“Si in educatie, cresterile salariale au fost destul de mari”, a completat Viorica Dancila citata si de Agerpres.

Intrebata daca aceste cresteri salariale din sectorul bugetar nu risca sa duca economia tarii la colaps, premierul a raspuns: “Nu. Am subliniat acest lucru. Am subliniat de fiecare data (…) ca tot ce am facut pana acum este sustenabil”, a subliniat premierul, prezentand ca argument si o serie de indicatori economici care sunt in crestere.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: