Vindecarea completa a infectiei cu virusul herpes simplex ar putea fi posibila in curand

29/06/2016

Vindecarea completa a infectiei cu virusul herpes simplex ar putea fi posibila in curand

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vindecarea-completa-a-infectiei-cu-virusul-herpes-simplex-ar-putea-fi-posibila-in-curand/

HERPES-NOUVirusul herpes simplex (HSV) este cunoscut pentru ca ramane latent in celulele nervoase ale unei persoane infectate mult timp dupa ce orice inflamatie s-a vindecat.

Acum, insa, oamenii de stiinta de la Australian National University (ANU) au descoperit ca genele herpetice incearca in mod constant sa re-energizeze infectia.

Profesorul David Tscharke de la ANU a declarat agentiei de presa Australian Associated Press (AAP) ca oamenii de stiinta, intelegand acum cum se comporta gena, pot incepe activitatea de tintire a stoparii infectiei care afecteaza la nivel global pana la 70 la suta dintre persoanele de pana in 50 de ani.

“Daca virusul ar ramane latent pentru totdeauna ar fi un lucru foarte bun pentru ca, evident, nu s-ar produce leziuni recurente”, a declarat Tscharke, potrivit Agerpres.

“In cazul in care oamenii dobandesc aceasta infectie la ochi aceasta este deosebit de suparatoare, deoarece infectiile recurente produc cicatrici pe cornee, astfel incat, mai multe evenimente pot provoca orbirea”, a mai afirmat sursa citata.

El a mentionat ca pana acum nu au existat progrese in distrugerea permanenta a virusului herpetic, dar aceasta noua descoperire ar putea accelera dezvoltarea unui tratament permanent.

La acest moment nu exista niciun tratament pentru infectia cu virusul herpetic, ci mai degraba niste solutii antivirale care trateaza simptomele acesteia.In ciuda tratarii simptomelor, genele incearca in mod continuu sa forteze reaparitia leziunilor, mai relateaza Agerpres.

In jur de 3,7 miliarde de oameni sub 50 de ani au HSV-1 — tulpina herpetica care provoaca inflamatii oculare si orale, in timp ce un procent estimat la 417 milioane de persoane cu varsta cuprinsa intre 15-29 de ani din intreaga lume sunt infectate cu HSV-2 sau herpesul genital, mentioneaza si agentia Xinhua.

Medicii de familie au la dispozitie un curs gratuit, online si creditat cu puncte EMC despre “Virusurile Herpes Simplex 1 si 2”

Pentru a incepe cursul, click AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: