Victor Costache: Vrem sa ajungem la cel putin un centru de testare in fiecare judet

25/03/2020

Victor Costache: Vrem sa ajungem la cel putin un centru de testare in fiecare judet

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/victor-costache-vrem-sa-ajungem-la-cel-putin-un-centru-de-testare-in-fiecare-judet/

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a anuntat ca, miercuri, in Romania vor ajunge 200.000 de teste pentru Covid-19 contractate din Coreea de Sud.

“Covid-19 este in primul rand un challenge logistic: consuma resursa umana, masti, combinezoane, medicamente, kituri de testare. Una dintre prioritatile noastre este de a creste capacitatea de testare la nivel national. (…) In momentul de fata, avem 19 centre in care se fac testari. Nu este usor de gasit aceste kituri, aceste consumabile care sunt folosite la fiecare testare. Vestea extraordinara este ca maine vor veni 200.000 de teste din Coreea. Mi-a confirmat in seara asta directorul Unifarm si vom avea o capacitate de testare foarte buna. Aceste penurii nu sunt proprii tarii noastre. In Franta sunt situatii critice. Sunt disponibile in jur de 4.500 de teste pe zi, in ciuda unei capacitati foarte mari de testare”, a declarat Victor Costache, la Antena 3, citat si de Agerpres.

De asemenea, demnitarul a evidentiat ca tendinta este de a exista cel putin un centru de testare in fiecare judet.

Continut educational:

“Implementam modele restrictive de circulatie de tipul celor adoptate de colegii din China. Avem o batalie in prespital si o batalie in spital. In prespital trebuie sa fim cat mai restrictivi, trebuie sa fim un pas inaintea bolii. Ati vazut toate restrictiile de circulatie care se avanseaza de la o zi la alta. Suntem de acord cu modelul coreean, testam, testam, iar cresterea capacitatii de testare este cuvantul de ordine. (…) Vrem sa ajungem la cel putin un centru de testare in fiecare judet. Sunt judete care au mai multe centre de testare. Vrem sa ajungem sa avem cateva milioane de teste la nivel national. 200.000 de teste este un prim pas, dar achizitiile noastre centreaza peste 2 milioane de teste in momentul de fata”, a adaugat Costache, potrivit surselor citate.

Etichete: teste covid-19, testare coronavirus, masuri coronavirus, centre de testare covid-19, victor costache

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

Comisarul european pentru sanatate solicita statelor UE sa impuna restrictii pentru combaterea pandemiei

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita.

Creste numarul cazurilor de infectii respiratorii acute | Un caz confirmat de gripa

Tataru: Romania este pregatita sa primeasca doua tipuri de vaccin anti-Covid