Victor Costache: Consideram ca pacientii romani trebuie sa fie in centrul sistemului

06/01/2020

Victor Costache: Consideram ca pacientii romani trebuie sa fie in centrul sistemului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/victor-costache-consideram-ca-pacientii-romani-trebuie-sa-fie-in-centrul-sistemului/

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a transmis un mesaj de apreciere pentru profesionistii din domeniul Sanatatii la inceputul anului 2020.

“La inceputul anului doresc sa transmit un gand de respect si apreciere pentru toti profesionistii din Sanatate care inteleg sa isi faca datoria corect si cu responsabilitate si care salveaza vieti zi de zi, inclusiv de Sarbatori, cand majoritatea este acasa cu cei dragi”, precizeaza ministrul Costache in mesajul sau.

Totodata, el i-a asigurat pe cetateni ca va face tot ce depinde din punct de vedere administrativ si al politicilor publice pentru cresterea calitatii serviciilor medicale si a sigurantei pacientului in unitatile sanitare

“Ne dorim deschiderea sistemului sanitar romanesc catre lume. Consideram ca pacientii romani trebuie sa fie in centrul sistemului si au dreptul la tratamente de ultima generatie la fel ca cele asigurate pacientilor din Europa, iar cadrele medicale merita conditii de lucru, dar si de pregatire, similare cu cele asigurate in tarile dezvoltate ale lumii”, mai transmite Victor Costache.

Anul 2020 este declarat Anul Asistentului Medical si a Moasei, iar demnitarul a precizat ca Ministerul Sanatatii va sustine, alaturi de partenerii internationali, aceasta categorie importanta de profesionisti din sistem.

Etichete: victor costache, sistem de sanatate, pacienti romani, profesionisti sanatate

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Bani in plus de la Banca Mondiala pentru imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar romanesc

Cum se descarca adeverinta de vaccinare in 6 pasi

Jumatate din populatia adulta din UE a primit cel putin o doza de vaccin anti-Covid

Coriu: Invocarea erorii umane este cea mai usoara abordare, uneori chiar cei mai buni specialisti pot sa greseasca

Observatorul de Sanatate: In Romania nu exista inca o cultura a raportarii erorilor in practicile sistemului medical