Vicepresedintele CMR : Sistemul informatic nu functioneaza bine

12/06/2015

Vicepresedintele CMR : Sistemul informatic nu functioneaza bine

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vicepresedintele-cmr-sistemul-informatic-nu-functioneaza-bine/

doctor mircea cintezaSi membrii din conducerea CMR sunt de parere ca sistemul informatic al cardului de sanatate nu functioneaza corespunzator.

“Sistemul electronic pe care tocmai l-am introdus nu functioneaza bine. Nu raspunde la timp, raspunde cu greseli, se blocheaza cardul. Aici este o problema de IT a celor care au inventat sistemul. CNAS spune ca functioneaza, medicii spun ca nu functioneaza. Ideea ar fi ca trebuie sa existe un punct de vedere, un raport intre CNAS, pe de o parte, sau CNAS si MS si cei care efectueaza lucrul acesta: medici, farmacistii, medicii de laborator pentru ca stim bine acest sistem a fost facut pentru administratie, nu ajuta cu nimic pacientul si il incurca pe medic. Mesajul nostru este ca trebuie sa existe un triumvirat minister — CNAS si cei care aplica sistemul care sa faca un raport lunar scurt pe problemele care exista”, a declarat Dr. Mircea Cinteza, vicepresedinte CMR, citat de Agerpres.

Presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a spus ca in principiu, de la 1 august, cardul de sanatate va fi unicul instrument de validare a serviciilor medicale.

Tot el a mai precizat ca CNAS a incercat sa rezolve problemele pe parcurs, iar campania de informare pentru implementarea cardului de sanatate a lipsit intrucat “nu au fost resurse”.

4 Comentarii

 1. ismana aureliana says:

  Sunt medic specialist reabilitare medicala si am cabinetul meu.De ce noi,din ambulatoriu,suntem obligati sa validam 10 zile,fiecare sedinta de fizioterapie si in spitale ,doar prima si ultima?Ce facem cu batranii care si-au uitat cardul acasa?Despre validat in 72 ore nici nu poate fi vorba,in conditiile in care sistmul nu merge,pacientul pleaca acasa ,iar a doua zi iar nu functioneaza si tot asa.Mie mi- a semnalat ca nu am validate serviciile dupa o saptamana.E corect?Evident,nu.

 2. stefan constantina says:

  INTR-ADEVAR DE CAND A FOST INPLEMENTAT ,MAI BINE ZIS FOLOSIT MAI DES SISTEMUL FUNCTIONEAZA PROST,SUNT ZILE CAND NU RASPUND SIUI,DES, CEAS SIPE SITUATIE STRESANTA PENTRU MEDICI,MARE CONSUMATOARE DE TIMP SI PANA ACUM MA INTREB CUI FOLOSESTE,PERSONAL AM ACELASI NR DE SERVICII,INCERC IN ACTUALELE CONDITII SA FIU LA FEL DE EFICIENTA,DAR CU CE PRET NERVOS!!!!CE MAI, ESTE UN FIASCO SI CRED DESI NU SUNT DE SPECIALITATE CA TOTUL SE TRAGE DE LA PROASTA CALITATE A APARATURII SISIEMULUI…OARE CAT S-O FI FURAT SI DE AICI?!!!

 3. pall vera says:

  Buna ziua, sunt medic primar pneumolog.
  Va dau un exemplu de desfasurare a activitatii medicale validate cu cardul: in data de 15 05 2015 a durat o ora si 45 minute pana sa pot valida consultatiile cu cardul. Initial nu a mers internetul, am sunat la firma raspunzatoare, au rezolvat dupa 30 minute. Apoi am accesat sistemul SIUI care mi-a trimis mesaj ca un alt utilizator(calculatorul colegei probabil) are o versiune mai noua a SIUI si trebuie sa accesez acea versiune. Am intrat pe internet, program SIUI, versiuni si am actualizat versiunea siVICTORIE: am putut folosi sistemul. In tot acest timp pacientul era in cabinet si astepta sa-i acord consultatia pentru care venise , alti pacienti asteptand la usa. Din pacate nu imi permit sa platesc un informatician sa dreaga sistemul informatic(probleme apar de 2-3 ori pe saptamana). Vera Pall

  • Andrei Gheorghiu says:

   Ce se va intampla de la 1 septembrie 2015, in situatia in care pacientul vine cu cardul, iar sistemul raspunde: “Validarea nu s-a putut efectua, va rugam incercati mai tarziu”. Mai tarziu pacientul este de mult plecat cu cardul. Daca sistemul nu functioneaza, de ce trebuie sa pierdem acesti bani?
   Laboratoarele de analize medicale recolteaza dimineata 2-3 ore. Sunt 20-50 de pacienti programati. Daca sistemul nu functioneaza ce facem? Trimitem pacientii acasa si nu realizam fondul alocat pentru luna respectiva. Toata lumea are numai de pierdut.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: