Vicepremierul Marcel Ciolacu: Sa fim corecti, este primul Guvern care isi asuma Legea vaccinarii

26/10/2017

Vicepremierul Marcel Ciolacu: Sa fim corecti, este primul Guvern care isi asuma Legea vaccinarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vicepremierul-marcel-ciolacu-sa-fim-corecti-este-primul-guvern-care-isi-asuma-legea-vaccinarii/

Vicepremierul Marcel Ciolacu  spune ca Legea vaccinarii nu va mai avea probleme in a fi adoptata, avand in vedere si votul de la Senat.

“Parerea mea este ca legea nu va mai avea probleme din acest moment. S-a vazut si scorul acordat in Senat – 99 de voturi ‘pentru’ si o abtinere. Sunt ferm convins ca si la Camera Deputatilor o sa fie tot un astfel de scor. Trebuie sa fim corecti, este primul Guvern care isi asuma aceasta lege. Cu toate ca in jurul legii s-a vorbit numai despre obligativitate, fondul legii este cu totul altul”, a afirmat vicepremierul in cadrul unei dezbateri.

Potrivit acestuia, legea prevede asigurarea de stocuri de vaccin si va da predictibilitate, flexibilitate si continuitate in procesul de aprovizionare cu aceste produse.

“In primul rand va asigura stocurile necesare de vaccin. Nu trebuie sa mai existe cazuri in care un vaccin sa nu fie gasit in Romania. Legea va asigura predictibilitate, flexibilitate si continuitate in procesul aprovizionarii de vaccinuri si un sistem de achizitie cat mai transparent. Ma astept ca marii producatori de vaccinuri sa inteleaga ca nu putem trata vaccinarea ca pe o simpla afacere. (…) Legea va permite formarea unui grup de experti care sa decida ce vaccinuri sunt necesare, cand si cum le administram, experti care sa ne asigure ca riscul reactiilor adverse este extrem de redus. (…) Vorbim prea mult in aceste zile despre obligativitate, iar asta se intampla din lipsa comunicarii, din cauza ca informatiile specializate nu au ajuns la timp la cei care se opun vehement vaccinarii”, a mai spus vicepremierul Ciolacu, potrivit Agerpres.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: