Vezi aici cat te costa vizita la dentist in functie de cati ani ai

06/04/2011

Vezi aici cat te costa vizita la dentist in functie de cati ani ai

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vezi-aici-cat-te-costa-vizita-la-dentist-in-functie-de-cati-ani-ai/

Potrivit datelor ultimului Eurobarometru cu privire la sanatatea orala, romanii se situeaza pe un loc codaş in ceea ce priveşte vizitele la medicul stomatolog. Astfel, doar 34% dintre conationali merg la dentist cel putin o data pe an, iar printre motivele mentionate de romani pentru a nu merge la dentist s-a remarcat pretul mare al controalelor şi al tratamentelor dentare. Gandul a calculat cat te costa vizita la medicul stomatolog in functie de cati ani ai.

Intre 1 – 12 ani costurile tratamentelor pot fi mici daca copilul este invatat de la varste fragede sa adopte o igiena adecvata. “Ignorarea programarilor la cabinetul unui medic duce la o igiena dentaraprecara a copilului, fapt ce determina apa¬ritia cariilor premature care distrug dintii de lapte, extrem de importanti in dezvoltarea copilului. Copiii trebuie obişnuiti cu igienizarea profesionalacare se face o data la 6 luni, impreuna cu o consultatie de rutina,prin care pot fi identificate eventuale procese carioase”, spune dr. Razvan Savu, medic stomatolog. Aceasta are un pret de aproximativ 100 lei.

Potrivit stomatologilor, cariile sunt tot mai des intalnite la grupa de varsta 12-18 ani, din cauza unei diete bazate pe produse de tip fast-food şi a bauturilor acidulate, care ataca smaltul. Pentru repararea dintilor afectati din cauza obiceiurilor alimentare, o vizita la dentist poate ajunge pana la 400 de lei. “Multi dintre copiii de 12-18 ani au nevoie de ortodontie. Multe anomalii dentare sunt mai uşor de rezolvat la aceasta varsta”,sustine dr. Savu. Costul unui aparat fix ortodontic pe o arcadaporneşte de la 2.000-2.500 lei pentru bracheti metalici, poate fi la 4.000-5.000 lei pentru bracheti estetici (nr. ceramica, safir)şi poate ajunge la 4.000-6.000 euro pentru tehnici avansate şi foarte estetice, precum incognito sau invisaline.

In intervalul 18-25 ani tot mai multi tineri se apuca de fumat şi de baut cafea sau alcool. Stomatologii mentioneaza ca aceste vicii ataca structura danturii. “In aceasta perioada consultatia periodica la stomatolog este mai necesara ca oricand, deoarece tot mai multi tineri sunt predispuşi bolilor parodontale”, spune dr. Savu. Micile carii aparute se pot rezolva la un pret de 100-150 lei.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: