Veniturile din pensiile mai mari de 4.000 de lei, supuse CASS – raport de respingere

28/02/2024
Veniturile din pensiile mai mari de 4.000 de lei, supuse CASS – raport de respingere

Veniturile din pensiile mai mari de 4.000 de lei, supuse CASS – raport de respingere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/veniturile-din-pensiile-mai-mari-de-4-000-de-lei-supuse-cass-raport-de-respingere/

Comisia de buget a Senatului a acordat raport de respingere propunerii legislative de modificare a Codului fiscal prin care veniturile din pensii sunt supuse contributiei de asigurari sociale de sanatate, pentru partea care depaseste 4.000 de lei, relateaza Agerpres.

“Contribuabilii la sistemul de asigurari sociale de sanatate datoreaza, dupa caz, contributia de asigurari sociale de sanatate pentru o singura sursa de venit, cu valoarea cea mai mare, inregistrata in Romania si in afara Romaniei, cu respectarea legislatiei europene in domeniul securitatii sociale, precum si a acordurilor privind sistemele de securitate sociala la care Romania este parte”, se arata in proiect.

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative initiate de un grup de parlamentari, ‘impactul financiar al proiectului asupra bugetului general consolidat va fi unul puternic pozitiv pe termen scurt, mediu si lung atat prin cresterea conformarii fiscale, cat si prin crearea unor conditii suplimentare de crestere economica prin stimularea diversitatii activitatilor economice’, mai relateaza sursa citata.

Propunerea legislativa va fi dezbatuta de plenul Senatului, prim for legislativ in acest caz.

Etichete: CASS, pensii mai mari de 4000 de lei, contributii sanatate

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Mutuleac says:

    Sunt pensionară , am pensia peste 4000 lei dar și lucrez . Unitatea sanitară unde lucrez plătește acel impozit către CASS . Întrebarea mea este dacă mi se va reține și din pensie ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: