Veniturile CNAS au crescut

20/11/2017

Veniturile CNAS au crescut

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/veniturile-cnas-au-crescut/

Veniturile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) din contributiile angajatorilor au crescut cu 17% in perioada ianuarie-mai 2017 comparativ cu aceeasi perioada din 2016, pana la 4,8 miliarde de lei.

Potrivit ZF, la nivel de buget total al veniturilor, CNAS a raportat 11,4 mld. lei in perioada ianuarie-mai 2017, fata de 9,6 mld. lei in aceeasi perioada din 2016, un avans de 18%. Bugetul total al Casei in 2017 este de 28,8 mld. lei in acest an si este asteptat sa creasca anul viitor, avand in vedere ca salariile cresc in continuare.

“In momentul acesta este prematura o discutie despre bugetul pe 2018. Cand se va elabora proiectul de buget de stat, atunci vom sti. Veniturile noastre provin din contributiile asiguratilor, sume bugetare pentru programe nationale, contributia de concedii medicale”, a spus Augustus Costache, purtatorul de cuvant al CNAS, citata de ZF.ro

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Terapia durerii cronice

In ultimii trei ani, contributiile angajatorilor la bugetul Casei au crescut constant, de la 9 mld. lei in 2015 la 10,2 mld. lei anul trecut si spre 12 mld. lei anula acesta. Motivele acestor cresteri vin din avansul salariilor, dar si din cresterea numarului de angajati, spune consultantul farma Lorenzovici Laszlo, conform sursei mentionate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Webinar: Managementul deficitului de fier in insuficienta cardiaca – de la ghiduri clinice la practica de fiecare zi

Ministerul Sanatatii: Alte 930 000 de doze de vaccin gripal vor ajunge in cabinetele medicilor de familie

Studiu: Reinfectarea cu Covid-19 este putin probabila timp de circa 6 luni

CNAS: Serviciile medicale paraclinice pot fi acordate oriunde in tara, in baza biletului de trimitere

Webinar medical gratuit | Cum anticoagulam in 2020