Varianta tehnica privind certificatul digital Covid

16/12/2021
Varianta tehnica privind certificatul digital Covid

Varianta tehnica privind certificatul digital Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/varianta-tehnica-privind-certificatul-digital-covid/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca exista o varianta tehnica privind certificatul digital COVID, elaborata la nivelul Institutului National de Sanatate Publica. Potrivit demnitarului, aceasta varianta va fi dezbatuta in cadrul coalitiei, urmand sa fie luata o decizie politica.

“Noi avem o varianta tehnica, lucrata la Institutul National de Sanatate Publica. Ea va fi dezbatuta la nivelul coalitiei si se va lua o decizie politica, pentru ca, pana la urma, e o decizie politica. (…) Nu pot sa va dau un orizont de timp, pentru ca noi am propus. Acum, decizia e de natura politica, ea trebuie votata in Parlamentul Romaniei. In mod normal, ar trebui ca acest document sa fie operational inainte de o crestere abrupta a numarului de cazuri”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

In contextul in care in Romania a fost confirmat primul caz de infectare cu Omicron la o persoana care nu a calatorit in afara tarii, ministrul Sanatatii a precizat ca masurile adoptate vizeaza mai degraba ‘franarea’, ‘intarzierea’ raspandirii acestei variante.

“Cu siguranta ca e vorba de un contact necunoscut, o persoana infectata. Dupa confirmarea primelor doua cazuri (cu Omicron, n.r.), chiar eu spuneam ca e foarte posibil sa mai avem cazuri in Romania. Sunt si in alte tari europene. Ganditi-va la numarul mare de persoane care calatoresc dinspre Marea Britanie, unde aceasta tulpina tinde sa devina dominanta. Este clar ca se va raspandi si in Romania, la fel ca in alte tari. Masurile care se iau sunt de franare, nu de impermeabilizare, daca vreti, a frontierelor, ci de intarziere a raspandirii acestei tulpini. In mod evident, vom avea si noi imbolnaviri cu transmitere in comunitate. Important este cand se va intampla aceste lucru”, a mai informat ministrul Sanatatii.

Etichete: certificatul digital covid, varianta omicron, alexandru rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: