Varianta Omicron prezinta mai putine riscuri de a dezvolta long Covid

17/06/2022
Varianta Omicron prezinta mai putine riscuri de a dezvolta long Covid

Varianta Omicron prezinta mai putine riscuri de a dezvolta long Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/varianta-omicron-prezinta-mai-putine-riscuri-de-a-dezvolta-long-covid/

Varianta Omicron a noului coronavirus prezinta mai putine riscuri de a cauza COVID-19 de lunga durata in comparatie cu variantele precedente ale virusului SARS-CoV-2. Este concluzia primului studiu de acest tip realizat in Marea Britanie si care a fost examinat de oamenii de stiinta prin procedura peer-review, informeaza Reuters.

Cercetatorii de la King’s College din Londra au descoperit ca riscurile de a dezvolta long Covid dupa infectare au fost cu 20%-50% mai mici in timpul valului Omicron din Marea Britanie in comparatie cu valul de infectari provocate de varianta Delta. Aceste cifre au variat in functie de varstele pacientilor si de intervalul de timp care a trecut dupa ultima lor vaccinare impotriva noului coronavirus, relateaza si Agerpres.

Long Covid, care include simptome prelungite ce variaza de la oboseala la confuzie cerebrala, poate fi o afectiune epuizanta si care poate sa se manifeste timp de mai multe saptamani sau chiar luni.
Aceasta afectiune este tot mai mult recunoscuta drept o problema de sanatate publica, iar oamenii de stiinta din lumea intreaga au incercat sa afle daca Omicron prezenta un risc major care cauzeaza COVID-19 de lunga durata, asa cum s-a intamplat in cazul precedentelor variante ale noului coronavirus.

Etichete: long covid, omicron, simptome long covid,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: