Varful valului Omicron ar putea fi atins cu trei saptamani mai repede decat in cazul Delta

29/12/2021
Varful valului Omicron ar putea fi atins cu trei saptamani mai repede decat in cazul Delta

Varful valului Omicron ar putea fi atins cu trei saptamani mai repede decat in cazul Delta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/varful-valului-omicron-ar-putea-fi-atins-cu-trei-saptamani-mai-repede-decat-in-cazul-delta/

Varful valului cinci al pandemiei in Romania, generat de varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, ar putea fi atins mai repede decat in cazul variantei Delta.

Seful Centrului National pentru Supravegherea si Controlul Bolilor Transmisibile, Dr. Adriana Pistol, considera ca acest lucru s-ar putea intampla din cauza faptului ca tulpina Omicron are o rata de transmisibilitate mult mai crescuta decat tulpinile anterioare.

Ea a precizat ca numarul de cazuri de imbolnavire ar putea depasi 25.000 pe zi.

“Este posibil ca maximul atins in valul Delta sa fie atins in cazul Omicron cu trei saptamani mai repede. Nu inseamna ca vom avea 25.000 de cazuri S-ar putea sa fie mult mai multe decat atat. Panta ascendenta a numarului de cazuri este posibil a avea o crestere exponentiala, dat fiind vulnerabilitatile mentionate. Daca certificatul COVID ar fi introdus, panta ar fi mult mai lina, permitand unitatilor sanitare sa faca fata. Este posibil ca nivelul maxim de incarcare a sistemului sanitar sa fie atins intre 27 si 41 de zile de la inceputul valului cinci. Este posibil ca pana la jumatatea lunii ianuarie Omicron sa depaseasca 50% din numarul saptamanal de tulpini secventiate si s-ar putea ca aceasta sa devina dominanta si la sfarsitul lunii sa devina comunitara.” a declarat Adriana Pistol, intr-o conferinta de presa.

Ea a adaugat ca este posibila infectarea in numar foarte mare a persoanelor nevaccinate cu varsta de peste 60 de ani.

Etichete: valul cinci pandemie, valul omicron, valul delta, infectari omicron, adriana pistol

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: