Valorile punctelor per capita si pe serviciu in asistenta medicala primara si ambulatorie (CNAS)

11/01/2024
Valorile punctelor per capita si pe serviciu in asistenta medicala primara si ambulatorie (CNAS)

Valorile punctelor per capita si pe serviciu in asistenta medicala primara si ambulatorie (CNAS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/valorile-punctelor-per-capita-si-pe-serviciu-in-asistenta-medicala-primara-si-ambulatorie/

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a publicat in transparenta decizionala valoarea punctelor per capita si pe serviciu in asistenta medicala primara si valoarea punctului pe serviciu in asistenta medicala ambulatorie de specialitate.

Potrivit unui comunicat al CNAS, au rezultat urmatoarele valori:

• Pentru punctul per capita : 7,7 lei;
• Pentru punctul pe serviciu medical in asistenta medicala primara: 6,2 lei;
• Pentru punctul pe serviciu medical in asistenta medicala ambulatorie de specialitate: 3,3 lei.

“Conform Contractului-cadru, aceste valori se calculeaza de CNAS anual, dupa intrarea in vigoare a Legii bugetului de stat si in limita fondurilor aprobate prin acest act normativ. Valorile rezultate se regasesc intr-un proiect de Ordin al ministrului sanatatii si al presedintelui CNAS pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru, care a fost publicat astazi in transparenta decizionala pe pagina de Internet a institutiei”, transmite CNAS.

Conform Legii bugetului de stat pe anul 2024, in bugetul FNUASS sunt aprobate pentru acest an fonduri totale de 62,4 miliarde lei, din care pentru materiale si prestari servicii cu caracter medical suma de 44,5 miliarde lei.

“Pentru luna ianuarie a anului curent, avand in vedere necesitatea asigurarii continuitatii furnizarii serviciilor medicale, in ziua de 29 decembrie 2023 (data publicarii in Monitorul Oficial a Legii bugetului de stat pe anul 2024) casele de asigurari de sanatate au incheiat, in regim de urgenta, acte aditionale cu furnizorii de servicii medicale, mentinand valorile de punct aferente semestrului al II-lea al anului 2023.

Avand in vedere obligatia legala a CNAS de a aplica masurile de eficientizare a cheltuielilor publice aprobate de Guvern si de a raporta gradul de realizare a acestor masuri, in prezent sunt in derulare actiuni de control al serviciilor medicale acordate persoanelor asigurate, pe toate domeniile de asistenta medicala.”, mai precizeaza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Etichete: valoarea punctelor per capita, valoarea punctelor per serviciu, asistenta medicala primara, asistenta medicala ambulatorie de specialitate, CNAS

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Elena-Alina Ungureanu says:

    Ca medic de familie tanar, cu copil mic si care sta in chirie (chirie care tot creste) deja mi-am anuntat angajatii ca cel mai probabil o sa inchid cabinetul si trebuie sa isi caute de munca. Sper la o greva si fac o rugaciune sa intelega si cei care iau aceste decizii ca la inflatia pe care o avem, triplarea impozitelor pe CMI in decurs de 2 ani si limitarile avute ca medici de familie efectiv dam faliment.
    Spun asta din perspectiva de medic cu copil de 8 luni acasa, ce nu a putut sta sa isi alapteze copilul pt ca nu a gasit medic inlocuitor si nu a putut sa stea nici macar 2 luni complete, iar sacrificiile sunt facute atat de copil ca nu are o mama prezenta cat si de sot pt ca a renuntat la cariera sa. Sunt sigura ca sunt multi alti medici in aceasta situatie sau cel putin asemenatoare.

  2. Cmi dr lupu ermilia oftalmolog says:

    Medicii specialisti din ambulatorii vor da faliment si vor pleca afara sa nu se mai mire atunci guvernantii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: