Valeriu Gheorghita: In niciun caz nu este finalul valului patru | Doza booster, necesara

10/11/2021

Valeriu Gheorghita: In niciun caz nu este finalul valului patru | Doza booster, necesara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/valeriu-gheorghita-in-niciun-caz-nu-este-finalul-valului-patru-doza-booster-necesara/

Potrivit medicului Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19, doza booster de vaccin este necesara, in contextul in care peste 35 – 40% dintre infectiile la persoanele vaccinate apar dupa luna a cincea de la efectuarea schemei complete de imunizare.

De altfel, el a subliniat ca valul patru nu s-a terminat.

“Cred ca situatia epidemiologica tinde sa devina stabila, dar in niciun caz nu este finalul valului patru. Ne-am fi dorit sa fie acest lucru, dar ne uitam si ce se intampla in Europa si vedem ca sunt deja multe alte tari in care se inregistreaza o crestere importanta a numarului de cazuri. Problema este ca in tarile cu o rata mare de acoperire vaccinala, pandemia nu mai are un impact semnificativ. Adica nu creste in acelasi timp si numarul de cazuri grave, internarile in terapie intensiva si decesele. Ele raman la o valoare stabila, o valoare redusa si sunt in general apanajul persoanelor care nu au fost vaccinate sau persoane vaccinate care sunt din grupe de varsta inaintata, care au si foarte multe alte afectiuni cronice asociate”, a mai declarat seful CNCAV.

De asemenea, el a adaugat ca riscul de infectare ar putea creste si in contextul anotimpului rece, dar si ca urmare a relutarii scolii.

Etichete: valul patru, doza booster, risc infectare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: