Vaccinurile anti-Covid pentru copii ajung in Romania in ianuarie

21/12/2021
Vaccinurile anti-Covid pentru copii ajung in Romania in ianuarie

Vaccinurile anti-Covid pentru copii ajung in Romania in ianuarie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinurile-anti-covid-pentru-copii-ajung-in-romania-in-ianuarie/

Romania urmeaza sa primeasca dupa data de 15 ianuarie prima transa de vaccinuri destinate imunizarii impotriva Covid-19 a copiilor cu varste incepand de la 5 ani.

“Noi ne asteptam ca dupa 15 ianuarie sa primim prima transa din vaccinul pediatric de la compania Pfizer. In momentul de fata, pot sa va spun ca toate procedurile, instructiunile, platforma de programare, Registrul Electronic National de Vaccinare sunt, deja, pregatite. Vom anunta din timp momentul la care va debuta efectiv aceasta etapa de vaccinare. Copiii se pot vaccina atat in centrele de vaccinare care vor avea astfel de cabinete dedicate, atat in unitati sanitare, dar si in centrele din afara unitatilor sanitare, precum si in cabinetele de medicina de familie, acolo unde medicii de familie vor solicita si astfel de vaccinari pediatrice”, a declarat Valeriu Gheorghita, seful CNCAV, citat de Agerpres.

Potrivit medicului militar, doza de vaccin anti-COVID administrata copiilor reprezinta o treime din cea folosita in prezent. Schema de vaccinare este aceeasi – la interval de 21 de zile se administreaza cate o doza.

Etichete: vaccinuri anti-covid copii, vaccinare anti-covid copii, valeriu gheorghita

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: