Ministrul Sanatatii: Vaccinul tetravalent, distribuit in toata tara din 28 februarie

24/02/2017

Ministrul Sanatatii: Vaccinul tetravalent, distribuit in toata tara din 28 februarie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-tetravalent-distribuit-din-28-februarie/

FLORIN-BODOG-MS

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat ca a semnat procedurile pentru vaccinul tetravalent, care ar urma sa fie distribuit in toata tara din 28 februarie.

Potrivit demnitarului,  contractual pentru vaccinul hexavalent va fi semnat saptamana viitoare si tot el a mai precizat ca a primit garantii ca pretul de la licitatia anulata va fi pastrat.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a fost intrebat de catre jurnalisti, in timpul unei vizite la Arad, vineri, despre situatia vaccinurilor tetravalent si hexavalent, spunand ca primul va fi distribuit peste cateva zile.

“Pentru tetravalent am semnat acum doua zile (miercuri – n.r.) si va intra saptamana viitoare, daca nu gresesc, pe data de 28 are termenul de livrare, va intra in toata tara. Vaccinul hexavalent, asa cum stiti, procedura de anul trecut a fost incorecta, pe care nu am primit aviz de control financiar preventiv. Puteam sa imi asum aceasta decizie, dar puteam fi acuzat de abuz in serviciu la un moment dat si am ales varianta legala de a anula contractul si am facut o procedura scurta, iar contractul va putea fi semnat la inceputul saptamanii viitoare”, a declarat Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, citat de Adevarul.

De asemenea, ministrul a adaugat ca a primit garantii ca va fi mentinut pretul de la licitatia anulata.

“Pentru ca am fost acuzat ca prin faptul ca am anulat acest contract vom obtine un pret crescut la vaccin, eu am avut o intalnire la cel mai inalt nivel cu reprezentantii firmei si am fost asigurat ca se va mentine pretul cel mai scazut, din procedura de licitatie. In acelasi timp a fost demarata o procedura de acord-cadru, pentru ca aceasta e o solutie doar de avarie, multianuala pentru a asigura necesarul de vacicin si sa nu mai avem probleme cu stocurile”, a spus Bodog.

Conform sursei citate, pentru vaccinul tetravalent exista stoc suficient.

“Am temeri cu privire la vaccinul hexavalent in ceea ce priveste stocurile, pentru ca, datorita faptului ca lipseste de pe piata vaccinul de hepatita B, datorita unor probleme de productie, s-a facut o modificare de schema de vaccinare si se foloseste tot vaccin hexavalent. Dar sper ca in doua luni sa rezolve problema de productie”, a mai precizat Ministrul Bodog, potrivit adevarul.ro.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Miron Ludovica says:

    Va rog să-mi sunteți dacă pot sa primesc medicamentul nou pt hepatita. C am F. 1 meau făcu analize in România
    Si am facut si in Canada analize si meau ieșit cu F 3 cei de facut pot sa fac tratamentul in România vreau un răspuns va rog

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: