Vaccinul Johnson & Johnson ar putea ajunge in Romania in a doua parte a lunii aprilie

17/03/2021

Vaccinul Johnson & Johnson ar putea ajunge in Romania in a doua parte a lunii aprilie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-johnson-johnson/

Prima transa de vaccin anti-Covid de la Johnson & Johnson ar putea sa ajunga in Romania in a doua parte a lunii aprilie, insa nu intr-o cantitate consistenta.

“Pentru a doua jumatate a lunii aprilie, daca nu ma insel, ar trebui sa primim probabil prima transa. Nu este una consistenta, probabil ca vor fi cateva zeci de mii de doze. Reamintesc faptul ca se administreaza intr-o singura doza, schema de vaccinare este simplificata. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile, tinand cont de faptul ca este un vaccin recomandat tuturor celor cu varsta de peste 18 ani si care nu au contraindicatii cunoscute”, a declarat Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea, porivit Agerpres.

In opinia sa, vaccinul Johnson & Johnson ‘se preteaza mai mult’ pentru centre mobile, in localitatile in care accesul la centrele de vaccinare este mai redus.

“Vom vedea care va fi strategia prin care vom putea folosi acest tip de vaccin, dar, intr-adevar, din punct de vedere practic se preteaza mai mult pentru centre mobile, pentru echipe mobile, pentru vaccinare in localitatile in care accesul la centrele de vaccinare este mai redus, dar asta nu inseamna ca nu va putea fi accesat si de restul categoriilor de persoane”, a mai precizat Valeriu Gheorghita.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin Johnson & Johnson, doze vaccin Johnson & Johnson

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial