Vaccinul Imvanex a fost autorizat oficial pentru utilizare impotriva variolei maimutei

25/07/2022
Vaccinul Imvanex a fost autorizat oficial pentru utilizare impotriva variolei maimutei

Vaccinul Imvanex a fost autorizat oficial pentru utilizare impotriva variolei maimutei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-imvanex-a-fost-autorizat-oficial-pentru-utilizarea-impotriva-variolei-maimutei/

Comisia Europeana si-a dat acordul pentru ca vaccinul Imvanex sa fie comercializat ca o masura de protectie medicala impotriva variolei maimutei, relateaza Reuters.

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a autorizat extinderea utilizarii unui vaccin contra variolei umane pentru a fi folosit impotriva variolei maimutei, informeaza AFP

”Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a recomandat extinderea indicatiei vaccinului antivariolic Imvanex pentru a include protectia adultilor impotriva variolei maimutei”, a precizat autoritatea sanitara europeana intr-un comunicat citat si de Agerpres.

Vaccinul Imvanex, produs de compania daneza Bavarian Nordic, este autorizat in Uniunea Europeana din 2013 pentru prevenirea variolei. A fost aprobat pentru a fi utilizat impotriva variolei maimutei avand in vedere similitudinea dintre acest virus si virusul variolei.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat variola maimutei, la finalul saptamanii trecute, drept urgenta sanitara globala, cel mai inalt nivel de alerta.

Pana in prezent, au fost raportate aproximativ 16.000 de cazuri, dintre care cinci mortale, in 75 de tari, cele mai multe dintre ele inregistrandu-se in Europa.

Etichete: vaccin antivariolic imvanex, vaccin variola maimutei, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: