Vaccinul impotriva virusului Zika, disponibil in cativa ani

29/01/2016

Vaccinul impotriva virusului Zika, disponibil in cativa ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-impotriva-virusului-zika-disponibil-in-cativa-ani/

vaccin-dozeSpecialistii americani spune ca realizarea unui vaccin sigur si eficient impotriva virusului Zika va putea fi realizat doar peste cativa ani.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului american pentru alergii si boli infectioase (NIAID) spune ca pana la sfarsitul anului 2016 ar putea avea loc prima faza a unui test clinic pentru determinarea caracterului nevatamator al vaccinului.

Conform AFP, seful NIAID a aratat ca cercetatorii lucreaza deja la realizarea unor vaccinuri impotriva virusilor Dengue si Nilului occidental, care apartin aceleiasi familii ca si Zika, Flavivirus, si ca cercetarile lor sunt avansate,

In afara de cercetarile pentru realizarea unui vaccin, cercetatorii americani isi vor concentra eforturile si in alte sectoare, cum ar fi dezvoltarea unor mijloace de diagnosticare si a unui model animal, pentru a intelege efectele virusului Zika asupra organismului, mai ales la femeile insarcinate, relateaza si Agerpres.

Organizatia Mondiala a Sanatatii va convoca un comitet de urgenta pe data de 1 februarie pentru a stabili masurile ce vor fi luate la nivel international ca urmare a raspandirii virusului Zika.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: