Vaccinul hexavalent va fi distribuit de Unifarm

14/09/2016

Vaccinul hexavalent va fi distribuit de Unifarm

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-hexavalent-va-fi-distribuit-de-unifarm/

vaccin-dozeMinisterul Sanatatii a reziliat contractul cu Polisano, iar vaccinul hexavalent va fi distribuit de Unifarm.
Vlad Voiculescu, Mnistrul Sanatatii, a anuntat marti, 13 septembrie, ca procedura de atribuire a contractului privind vaccinul hexavalent a fost finalizata la inceputul acestei saptamani.

“Ieri s-a finalizat licitatia pentru vaccinul hexavalent. Probleme au fost cu furnizorul care avea probleme financiare. Vom promova legea vaccinului, asa vom asigura stocuri de rezerva. Lipsa de incredere si dezamagirile au dus la nevoia de a face reguli si mai stricte. Regulile nu pot inlocui insa bunavointa si competenta”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu potrivit Hotnews.ro, la o conferinta pe teme de sanatate organizata de Ziarul Financiar.

Hotnews.ro, mai scrie ca ministerul a decis, prin procedura de urgenta, atribuirea catre Unifarm a contractului, dupa ce a reziliat contractul-cadru cu Polisano, la finalul lunii august.

Oficiali din cadrul ministerului Sanatatii au declarat ca este vorba despre 255.000 de doze de vaccin, iar in caietul de sarcini este prevazut faptul ca acestea trebuie sa ajunga la pacienti in cel mult 20 de zile, mai relateaza Hotnews.

Anul acesta s-au inregistrat mai mute situatii in sute de bebelusi au fost vaccinati cu intarziere din cauza lipsei vaccinului hexavalent.

Vaccinul hexavalent se administreaza impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B si poliomielitei si face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisia Europeana a aprobat cumpararea in avans a 80 de milioane de doze de vaccin anti-Covid produs de Moderna

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a primit un premiu special pentru calitatea ingrijirilor acordate pacientilor cu AVC

Iasi: Peste jumatate dintre pacientii de la UPU, confirmati cu COVID-19

Un medic ATI incurajeaza vaccinarea anti-Covid si vorbeste despre lupta din linia I

Aproape 2000 de studenti voluntari, alaturi de cadrele sanitare din prima linie