Vaccinul hexavalent lipseste din nou din cabinetele medicilor de familie

25/07/2016

Vaccinul hexavalent lipseste din nou din cabinetele medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-hexavalent-lipseste-din-nou-din-cabinetele-medicilor-de-familie/

vaccin-lipsa-hexacimaVaccinul hexavalent lipseste din nou in judetul Dolj. In ultimul timp, medicii de familie au primit prea putine doze in comparatie cu necesarul.

“Am primit putine doze. Problema este de aprovizionare. Cele doua fabrici care produc acest vaccin si care se afla in Franta si in Belgia nu reusesc sa faca fata comenzilor din toata Europa si daca tara noastra nu face comenzile la timp apar sincope in aprovizionare. Am primit la 1 iulie doua doze pentru vaccinarea copiilor de doua luni. Pentru copiii de patru luni nu am primit nici un vaccin, am sapte-opt copii pe lista care asteapta sa fie imunizati. Nici pentru cei de 11 luni nu am primit. Probleme sunt si cu vaccinul care ar trebui administrat copiilor de 14 ani. Am primit patru doze, desi eu aveam nevoie de 20. Nici nu stiu cui sa ii fac mai repede si ce sa le spun celor care nu mai prind doze. In ultimele luni, problema vaccinurilor s-a agravat. Am trei liste de asteptare pentru copiii nevaccinati. Inainte aveam si stocuri, acum nu se mai poate asa ceva”, a spus dr. Doina Cherata, medic de familie cu specializare in pediatrie, potrivit publicatiei Gazeta de Sud.

Ultimele doze de vaccin, 3.920 in total, au fost trimise in Dolj la sfarsitul lunii iunie. Urmatoarea transa ar trebui sa ajunga pana la inceputul lunii octombrie. Fiecare medic trimite catre DSP lista vaccinurilor de care are nevoie.

Probleme cu aprovizionarea de vaccine hexavalent sunt in mai multe judete ale tarii.

 

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. sterie lucia says:

    ASA NE TREBUIE DACA NU DORIM SA PRODUCEM NOI VACCINURILE ,CAND SE INTAMPLA AC LUCRU ROMANIA NU RAPORTA AUTISM SI ADHD ETC

  2. stefan says:

    Nici in lalomita nu stam pe roze,liste lungi de asteptare la vaccinul hexavalent!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: