Vaccinul hexavalent a fost achizitionat si urmeaza sa fie livrat in tara

16/08/2022

Vaccinul hexavalent a fost achizitionat si urmeaza sa fie livrat in tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-hexavalent-a-fost-achizitionat-si-urmeaza-sa-fie-livrat-in-tara/

Vaccinul hexavalent a fost achizitionat si va fi livrat in tara incepand de saptamana viitoare, potrivit anuntului facut de medicul Adriana Pistol, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii.

“Vaccinul nu a lipsit mult timp. Probabil ca a lipsit in mod disproportionat intre judete. Sunt judete care au avut mai mult timp vaccin si judete care nu au avut”, a precizat Adriana Pistol, marti, intr-o conferinta de presa.

De asemenea, ea a fost intrebata daca in Romania exista riscul de aparitie a poliomielitei.

“Intotdeauna exista riscul aparitiei, in orice tara, in conditiile in care rata de vaccinare nu este corespunzatoare. (…) Virus poliomielitic salbatic nu mai exista decat in foarte putine state din lume, in special din Asia, dar imbolnavirea nu este imposibila si, de aceea, recomandam ca pentru toate grupele de varsta, pentru ca sunt multe doze de facut in timpul vietii, sa avem o acoperire vaccinala suficient de buna”, a mai precizat Pistol.

Potrivit secretarului de stat, in prezent, rata de vaccinare pentru poliomielita este de 75 – 76%, insa aceasta ar trebui sa fie de minimum 80 -85%.

Etichete: vaccinul hexavalent, poliomielita, preventia poliomielitei, adriana pistol

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: