Vaccinul gripal din nou in Romania

28/06/2013

Vaccinul gripal din nou in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-gripal-din-nou-in-romania/

vaccinUn anunt important pentru medicii de familie dar si pentru pacienti, facut public de Ministerul Sanatatii, este acela ca in Romania se va produce vaccinul antigripal.

Vaccinul antigripal va fi produs anul acesta in Romania in urma autorizatiei primite de Institutul National de Cercetare Dezvoltare “Cantacuzino” de la Agentia Nationala pentru a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calitatii.

Nu acelasi lucru se intampla in cazul vaccinului BCG impotriva tuberculozei a carui producere depinde de o noua procedura de acreditare. Pentru a obtine autorizatia, Institutul Cantacuzino ar trebui sa astepte o perioada de 1-3 ani. In prezent, Institutul Cantacuzino se afla in imposibilitatea de a produce vaccinul.

Eugen Nicolaescu precizeaza ca obtinerea autorizatiei de a produce vaccinul antigripal in Romania inseamana si o salvare a Institutului Cantacuzino.

Institutul Cantacuzino este in prezent un punct important de interes economic. Prin Hotarare de Guvern, la sfarsitul lunii mai 2013, Institutul Cantacuzino a devenit un Laborator de referinta regional pentru supravegherea gripei.

Cu primirea autorizatiei de producere a vaccinului antigripal, Institutul Cantacuzino devine din nou un factor vizibil in aria medicala.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful OMS a precizat ca donarea de vaccinuri catre tarile sarace trebuie sa se faca in cateva zile, nu luni

Optimizarea platformei de vaccinare pentru optiunea de programare a copiilor din grupa 12-15 ani

Proiectul “Zi libera pentru vaccinare” – respins de Senat

Peste 29.000 de doze de vaccin anti-Covid administrate in cabinetele medicilor de familie

La cinci case de asigurari de sanatate au fost ocupate posturile de directori generali