Vaccinul gripal din nou in Romania

28/06/2013

Vaccinul gripal din nou in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-gripal-din-nou-in-romania/

vaccinUn anunt important pentru medicii de familie dar si pentru pacienti, facut public de Ministerul Sanatatii, este acela ca in Romania se va produce vaccinul antigripal.

Vaccinul antigripal va fi produs anul acesta in Romania in urma autorizatiei primite de Institutul National de Cercetare Dezvoltare “Cantacuzino” de la Agentia Nationala pentru a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calitatii.

Nu acelasi lucru se intampla in cazul vaccinului BCG impotriva tuberculozei a carui producere depinde de o noua procedura de acreditare. Pentru a obtine autorizatia, Institutul Cantacuzino ar trebui sa astepte o perioada de 1-3 ani. In prezent, Institutul Cantacuzino se afla in imposibilitatea de a produce vaccinul.

Eugen Nicolaescu precizeaza ca obtinerea autorizatiei de a produce vaccinul antigripal in Romania inseamana si o salvare a Institutului Cantacuzino.

Institutul Cantacuzino este in prezent un punct important de interes economic. Prin Hotarare de Guvern, la sfarsitul lunii mai 2013, Institutul Cantacuzino a devenit un Laborator de referinta regional pentru supravegherea gripei.

Cu primirea autorizatiei de producere a vaccinului antigripal, Institutul Cantacuzino devine din nou un factor vizibil in aria medicala.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19