Vaccinul contra HPV, confirmat ca fiind sigur de Agentia Franceza a Medicamentului

09/11/2015

Vaccinul contra HPV, confirmat ca fiind sigur de Agentia Franceza a Medicamentului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-contra-hpv-confirmat-ca-fiind-sigur-de-agentia-franceza-a-medicamentului/

Vaccinarea impotriva HPVJustitia din Paris a considerat ca nu exista o legatura directa intre vaccinul anti HPV si anumite efecte adverse la nivelul sistemului nervos.

Aproape 50 de femei tinere au depus plangere in justitie, considerandu-se victime ale vaccinului Gardasil contra HPV (papillomavirusul uman).

Ele au reclamat efecte adverse grave, iar acuzatia oficiala a fost pentru „atingere involuntara a integritatii fizice si inselatorie grava“.

Vaccinul Gardasil, creat pentru prevenirea bolilor provocate de HPV, a cancerul de col uterin si impotriva leziunile precanceroase vaginale sau verucile genital, a fost pus sub acuzate de grupul de femei, care au considerat ca ar favoriza scleroza in placi, lupus eritematos, encefalomielita acuta diseminata si miofasciita cu macrofage.

Parchetul de pe langa Judecatoria Parisului a efectuat o ancheta, care de curand a fost inchisa definitiv.

Presa franceza vorbeste despre ancheta care a concluzionat ca nu exista nicio legatura directa intre vaccin si bolile sistemului nervos la care au facut referire cele aproape 50 de femei.

Hotararea se bazeaza pe un studiu de siguranta efectuat de Agentia Franceza a Medicamentului, relateaza si adevarul.ro.

“Aceasta decizie vine sa confirme ca acuzatiile aduse vaccinului Gardasil sunt nefondate”, se arata intr-un comunicat al grupului Sanofi Pasteur MSD, producatorul vaccinului.

Avocatul a 34 dintre femeile reclamante a precizat, insa, ca ” lupta nu este incheiata”.

 

Citeste si Papilomavirusurile umane (HPV) si bolile pe care le produc

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: