Vaccinul antigripal in doza mare mai eficient in cazul persoanelor in varsta

18/08/2014

Vaccinul antigripal in doza mare mai eficient in cazul persoanelor in varsta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-antigripal-doza-mare-mai-eficient-cazul-persoanelor-varsta/

parkinson1Eficienta vaccinului antigripal creste cu 24% in cazul persoanelor cu varsta peste 65 de ani daca este administrat intr-o doza mai mare, conform unui nou studiu publicat in revista de specialitate “New England Journal of Medicine” (NEJM). Vaccinul antigripal administrat in doze mai mari acestei categorii de populatie ar putea duce la scaderea ratei spitalizarii, dar si la evitarea pneumoniilor si a problemelor cardio-respiratorii.

Persoanele varstnice, cu risc mai mare de gripa

Doar in Statele Unite, gripa sezoniera a provocat 36.000 de decese anual si a dus la 226.000 de spitalizari pe an, conform cercetatorilor de la Facultatea de Medicina a Universitatii Vanderbilt.

Specialistii atrag atentia ca persoanele peste 65 de ani au un risc mai mare de a se imbolnavi de gripa, dar si de a suferi ulterior de pneumonii sau afectiuni cardio-respiratorii.

Vaccinul antigripal ar putea reduce cazurile de gripa la 1 din 4 varstnici

Un vaccin antigripal in doza mare ar avea un efect mult mai mare de preventie a bolii decat vaccinul standard, considera cercetatorii.

Acestia precizeaza ca un astfel de vaccin ar reduce nu doar numarul de spitalizari, dar si pe cel al medicamentelor prescrise pentru bolnavii de gripa.

In cadrul studiului au participat aproximativ 32.000 de persoane, din 126 centre de cercetare din SUA si Canada in timpul perioadelor de gripa din intervalul 2011-2013.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: