Vaccinul anti SARS-CoV-2 dezvoltat de AstraZeneca ar putea fi disponibil in decembrie

09/11/2020

Vaccinul anti SARS-CoV-2 dezvoltat de AstraZeneca ar putea fi disponibil in decembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-anti-sars-cov-2-dezvoltat-de-astrazeneca-ar-putea-fi-disponibil-in-decembrie/

Directorul executiv al producatorului farmaceutic AstraZeneca a declarat ca vaccinul dezvoltat de aceasta companie impotriva noului coronavirus ar putea sa devina disponibil pentru utilizare la sfarsitul lunii decembrie, informeaza DPA.

“Autoritatile cu rol de reglementare analizeaza in mod constant datele noastre. Daca ele vor fi rapide atunci cand noi vom fi gata, vom putea incepe sa ii vaccinam pe oameni in ianuarie, posibil chiar la sfarsitul lunii decembrie”, a declarat CEO-ul Pascal Soriot, citat in editia de sambata a cotidianului suedez Dagens Nyheter, citat si de Agerpres.

AstraZeneca in colaborare cu Universitatea Oxford din Marea Britanie dezvolta un potential vaccin impotriva noului coronavirus, considerat unul dintre cei mai promitatori candidati de pe plan mondial in cursa pentru gasirea unui tratament eficient impotriva Covid-19.

“Poate ca nu vom obtine niciodata bani de pe urma lui (a vaccinului AstraZeneca, n.r.), nimeni nu stie cat de des vor trebui oamenii sa se vaccineze. Daca vaccinul nostru este eficient si ii protejeaza pe oameni mai multi ani, iar boala dispare, atunci nu va exista o piata”, a mai spus Pascal Soriot, potrivit surselor citate.

El a precizat faptul ca multi experti considera ca oamenii vor trebui sa se vaccineze din nou dupa o perioada.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca a intrat in faza 3 a studiilor sale clinice in luna septembrie. Acele studii au fost stopate temporar din cauza ingrijorarilor legate de starea de sanatate a unui voluntar din Marea Britanie, dar au fost apoi reluate.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin coronavirus, vaccin astrazeneca, vaccin coronavirus oxford

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: