Vaccinul dezvoltat de Moderna ar putea oferi protectie circa doi ani (conducerea companiei)

07/01/2021

Vaccinul dezvoltat de Moderna ar putea oferi protectie circa doi ani (conducerea companiei)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-anti-covid-dezvoltat-de-moderna-ar-putea-oferi-protectie-circa-doi-ani-conducerea-companiei/

Vaccinul impotriva maladiei COVID-19 dezvoltat de Moderna pe baza tehnologiei ARN mesager, ar putea oferi protectie pentru circa doi ani, potrivit conducerii companiei americane, conform Reuters.

“Scenariul de cosmar care a fost descris in mass-media in primavara anului trecut referitor la un vaccin care ofera protectie doar o luna sau doua este, cred eu, de ignorat”, a declarat Stephane Bancel, directorul executiv Moderna, citat si de Agerpres.

“Dezintegrarea anticorpilor generata de vaccin la oameni scade foarte incet. Credem ca va exista protectie pentru vreo doi ani”, a mai adaugat acesta potrivit surselor citate.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 4 EMC:

Artrita lupica

De asemenea, el a mai precizat ca Moderna este pe cale sa demonstreze ca vaccinul sau va fi eficient si impotriva tulpinilor de coronavirus aparute in Marea Britanie si Africa de Sud.

Reamintim ca Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a recomandat, miercuri, autorizarea vaccinului impotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna.

Acesta este cel de-al doilea vaccin pe care EMA l-a recomandat spre aprobare in cadrul Uniunii Europene, dupa cel dezvoltat de Pfizer si BioNTech.

Etichete: vaccin anti-covid, protectie vaccin anti-covid, vaccin covid moderna

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala