Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford are o eficienta medie de 70%

23/11/2020

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford are o eficienta medie de 70%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinul-anti-covid-dezvoltat-de-astrazeneca-si-universitatea-oxford-are-o-eficienta-medie-de-70/

Vaccinul impotriva COVID-19 dezvoltat de laboratorul britanic AstraZeneca si Universitatea Oxford are o eficienta in medie de 70%, potrivit unui comunicat dat publicitatii, luni, de AFP.

Este vorba despre rezultate intermediare ale studiilor clinice la scara larga realizate in Marea Britanie si Brazilia, relateaza si Agerpres.

AstraZeneca a transmis  ca vaccinul sau este “extrem de eficient” in prevenirea COVID-19, mentionand ca niciun participant la studii nu a dezvoltat forme severe sau nu a trebuit internat.

Rezultatele preliminare se refera la studii realizate pe un esantion de peste 20.000 de persoane, dintre care 131 au contractat boala.

Continut educational:

Mai precis, eficienta sa a crescut la 90% pentru un prim esantion de persoane care a primit o jumatate de doza si apoi o doza o luna mai tarziu si a scazut la 62% pentru un alt grup care a primit doua doze la o luna distanta.

Grupul farmaceutic nu ofera detalii suplimentare pentru a explica aceasta diferenta de eficacitate, mai relateaza sursele citate.

La studiile clinice de faza 3 au participat 60.000 de persoane din intreaga lume. Ele se desfasoara si in Statele Unite, Japonia, Rusia, Africa de Sud, Kenya si America Latina.

Laboratorul britanic a precizat ca va prezenta rezultatele studiilor foarte rapid autoritaţilor pentru a obtine o prima unda verde.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin coronavirus, vaccin covid astrazeneca, vaccin covid universitatea oxford

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

583 de centre active de vaccinare anti-Covid, in Romania

Valeriu Gheorghita: Persoanele care deservesc activitati esentiale se reprogrameaza pentru vaccinare cu 10 zile

Un medicament dezvoltat in Ungaria ar putea fi eficient in prevenirea complicatilor grave ale virusului SARS-CoV-2

Moderna transmite ca vaccinul anti-Covid produs de companie este eficient si impotriva noilor tulpini de coronavirus

Romania a primit inca 95.940 doze de vaccin de la Pfizer & BioNTech