Vaccinarile, raportate online de astazi

02/09/2011

Vaccinarile, raportate online de astazi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinarile-raportate-online-de-astazi/

Potrivit unui anunt facut de Ministerul Sanatatii, de astazi, 1 septembrie 2011, a  intrat in vigoare Ordinul ministrului Sanatatii 1234/2011 privind instituirea metodologiei de raportare online in Registrul unic de vaccinari. Cu alte cuvinte, orice vaccin va trebuie sa fie raportat online, aici intrand atat cele din Programul National de Imunizari, cat si vaccinarile optionale.

Astfel, sarcina le va reveni tuturor medicilor din maternitati, cabinete medicale individuale si cabinete medicale scolare atat din sistemul public, cat si din cel privat.

“Registrul Unic de Vaccinari ne va asigura o imagine clara a modalitatii de vaccinare si un mai bun control pentru prevenirea bolilor transmisibile. Acesta va reprezenta baza tehnica de date, online, la nivel national, privind vaccinarile copiilor si adolescentilor din Romania, structurata pe inregistrari individuale, cu asigurarea confidentialitatii datelor cu caracter personal”, a declarat Ladislau Ritli, ministrul Sanatatii.

MS precizeaza ca datele in Registru vor trebui introduse pe etape. De asemenea, pana la data de 31 decembrie 2011, medicii din cabinetele medicale individuale au obligatia de a introduce datele prevazute de Registrul Unic de Vaccinari pentru toti copiii nascuti incepand cu data de 1 septembrie 2007, inscrisi pe listele proprii, urmand ca dupa aceasta data raportarea sa se realizeze in timp real.

 
Autor: Oana Ciornia

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: