Vaccinarea, obligatorie din 2018 in Franta

10/07/2017

Vaccinarea, obligatorie din 2018 in Franta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinarea-obligatorie-din-2018-in-franta/

Premierul Frantei, Edouard Phillipe, a spus ca este “inacceptabil” ca inca mai mor copii de rujeola intr-o tara in care au fost descoperite si perfectionate vaccinurile.

De altfel, in Franta, 3 vaccinuri pentru obligatorii: cel pentru difterie, cel pentru tetanos si cel impotriva poliomielitei.

Acum, prim-ministrul a precizat a precizat ca, din 2018, toate cele 11 vaccinuri care sunt universal recomandate de organismele de sanatate publica vor deveni obligatorii.

Aceasta decizie a guvernului francez se inscrie in noua atitudine mai hotarata a unor guverne europene fata de problema vaccinarii copiilor. In Italia, de exemplu, accesul copiilor nevaccinati in comunitatile de copii a fost interzisa, relateaza Europa FM.

Rata vaccinarii in tarile civilizate a scazut, in unele locuri semnificativ sub nivelurile de siguranta, pe fondul unor campanii anti-vaccin duse si intretinute mai ales pe Internet.

Potrivit sursei mentionate, Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat insistent in ultima vreme cu privire la riscul izbucnirii unei epidemii europene de rujeola, desi exista un vaccin eficient si sigur impotriva acestei boli.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: