Vaccinarea: de la realizari la provocari si obstacole

10/05/2019

Vaccinarea: de la realizari la provocari si obstacole

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinarea-de-la-realizari-la-provocari-si-obstacole/

Ministerul Sanatatii, in parteneriat cu UMF ”Iuliu Hatieganu” organizeaza la Cluj-Napoca, in perioada 9-10 mai, in contextul Presedintiei Romaniei la Consiliul UE, workshopul „Vaccinarea: de la realizari la provocari si obstacole”.

Potrivit unui comunicat de presa remis vineri, timp de doua zile, responsabilii programelor de vaccinare si experti din statele membre ale UE, din tari care fac parte din Reteaua de Sanatate Sud-Est Europeana (SEEHN) si Romania, aduc in atentia specialistilor si a publicului una dintre temele prioritare ale sanatatii publice contemporane, respectiv vaccinarea impotriva bolilor transmisibile.

De asemenea, in cadrul atelierului de lucru sustin puncte de vedere si bune practici reprezentanti ai Comisiei Europene, Centrului European de Control al Bolilor (ECDC), Biroului Regional al OMS pentru Europa si UNICEF.

“Dupa ce au reusit eradicarea sau reducerea la nivele foarte scazute a bolilor transmisibile prevenibile prin vaccinare, tarile membre ale UE se confrunta cu probleme datorate scaderii acoperirii vaccinale si amplificarii reticentei fata de vaccinare.”, se arata in comunicatul MS.

Continut educational:

Potrivit sursei citate, impartasirea de opinii si bune practici, identificarea de masuri comune pentru combaterea reticentei fata de vaccinare, uniformizarea politicilor de vaccinare in UE si facilitarea schimbului de informatii intre statele membre sunt esentiale pentru succesul programelor nationale si reducerea riscurilor de re-emergenta a bolilor prevenibile prin vaccinare.

Temele din programul atelierului de la Cluj se refera la aceste provocari privind identificarea si raspunsurile comune in UE si statele candidate, fata de obstacolele din calea asigurarii acoperirii vaccinale optime, dezvoltarea unor programe „core” comune din punct de vedere al calendarului si antigenelor administrate, schimbul de informatii privind vaccinarea si situatia persoanelor nevaccinate, in vederea eliminarii sau reducerii bolilor prevenibile prin vaccinare din Europa.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Fiecare spital judetean va fi obligat sa aiba un centru de prelevare organe

Spitalele care nu au investit banii primiti, vor ramane fara finantare

Conferinta “Nastere in siguranta”, adresata si medicilor de familie

Bayer: Jorge Levinson, noul manager al Diviziei Pharmaceuticals pentru Romania si Republica Moldova

Sectia de ortopedie pediatrica de la Spitalul “Grigore Alexandrescu” a fost redeschisa