Vaccinarea copiilor infectati cu Rotavirus-o problema majora

05/07/2013

Vaccinarea copiilor infectati cu Rotavirus-o problema majora

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinarea-copiilor-infectati-cu-rotavirus-o-problema-majora/

Vaccinarea copiilor infectati cu Rotavirus-o problema majora95% dintre copii cu varsta pana la 5 ani sunt afectati de gastroenterita, o boala extreme de contagioasa cauzata de infectia cu rotavirus. Boala face peste 500.000 de victime in randul copiilor in fiecare an. Societatea Romana de Pediatrie recomanda vaccinarea copiilor infectati cu rotavirus. Care este de fapt situatia vaccinarii copiilor impotriva rotavirusului?

Ce trebuie sa stie parintii despre rotavirus

Aparitia rotavirusului este favorizata de lunile friguroase, de vreme ce temperaturile scazute favorizeaza raspandirea si supravietuirea acestui virus. De aceea este cunoscut si ca “diareea de iarna”. In lipsa imunizarii, este posibil sa contractam rotavirusul de mai multe ori. Boala se transmite pe cale fecal-orala, in urma contactului cu obiecte infectate.  Boala se trateaza doar in spitale.

Ce recomanda Organizatia Mondiala a Sanatatii

Incepand cu anul 2009, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda introducerea vaccinarii anti-rotavirus in Programele Nationale de Imunizare din toate tarile.

Organizatia Mondiala a Sanatatii trage un semnal de alarma asupra faptului ca 30% din decesele copiilor sunt cauzate de infectiile cu rotavirus. In acelasi timp, 36% din internarile pentru boli diareice la copiii de pana la 5 ani sunt cauzate de infectiile cu rotavirus.

Decizia este sustinuta de eficienta vaccinarii in statele europene. In Belgia s-au inregistrat cu 80% mai putine cazuri de rotavirus la copiii sub 1 an la numai 2 ani de la inceperea vaccinarii anti-rotavirus.

Care este decizia Guvernului britanic in privinta vaccinului anti-rotavirus

De la 1 iulie, Marea Britanie face parte din cele 45 de tari care au inclus vaccinul anti-rotavirus in schema nationala de imunizare alaturi de tari precum Austria, Brazilia, Australia, SUA, dar si in tari precum Botswana, Africa de Sud, Maroc sau Mexic.

Toti copii intre 6 si 24 de saptamani vor beneficia de vaccinare anti-rotavirus gratuita. Introducerea vaccinului in Programul National de Imunizare scuteste Serviciul National de Sanatate de plata a 14.2 milioane de lire sterline ca si costuri de spitalizare.

Comitetul Comun de Vaccinare si Imunizare (Joint Committee on Vaccination and Immunization) din Marea Britanie a avut in vedere impactul semnificativ al acestei boli si eficienta vaccinului anti-rotavirus.

Ce recomanda Societatea Nationala de Pediatrie (SRPED)

Societatea Nationala de Pediatrie (SRPED) recomanda imunizarea copiilor impotriva tuturor bolilor infectioase prevenibile prin Programul National de Imunizare si prin vaccinurile impotriva infectiilor cu rotavirus sau varicela.

Parintii pot afla mai multe informatii despre infectiile cu rotavirus accesand pagina http://www.protejamcopilaria.ro/rotavirus/ si din Campania Societatii Romane de Pediatrie “Sa protejam impreuna copilaria”.

Mai multe informatii despre vaccinare, dar si depre Programul National de Imunizare puteti afla accesand cursurile EMC online gratuite:

Optiuni suplimentare de vaccinare

Planul National de Vaccinare, in abordarea medicului de familie

Autor: Anamaria Blanaru

8 Comentarii

 1. atol says:

  Ca vaccinarea ne face rau si indirect,iata si un exemplu:

  ,,Tratarea puilor de gaina incepe inca inainte cu trei zile de a iesi din ou, scrie Daily Mail intr-un amplu material.

  Masinarii specializate injecteaza in ou un mix de vaccinuri menite sa fereasca puiul de boli viitoare.

  La ora actuala, cresterea animalelor de larg consum nu prea mai are multe in comun cu natura. Peste 40 de miliarde de pui sunt omorati in fiecare an, in toata lumea, pentru hrana. Cei mai multi dintre acestia probabil ca nu au vazut lumina zilei vreodata. Singurul scop al crescatorilor de pui este profitul, fapt care, in timp, a dus la o serie de anomalii din cauza carora carnea de pui nu mai este tocmai un aliment sanatos.,,.

 2. atol says:

  Salvam momentan 999 de copii din care foarte multi la varsta adulta sau chiar mai devreme,vor face un mic cancer sau cine stie ce boala autoimuna.
  In ceea ce priveste competentele medicilor din tara in ceea ce priveste aceste boli(cancerul si celelalte) m-am convis cand sotie mele i s-a descoperit un cancer iar cei de la Institutul Oncologic din Cluj, au avut numai cuvinte de ,,lauda,, cu privire la vaccinuri si alte tratamente pe care acesti medici le aplica in mod curent pacientelor.

 3. atol says:

  Viruşi şi retroviruşi deveniţi pasivi de-a lungul evoluţiei, se găsesc în stare latentă în toate organismele animale şi umane, pierzându-şi o parte din capitalul lor genetic sau enzimatic.
  Introducerea în organism (prin vaccinare) a viruşilor vii sau atenuaţi, îi pot permite acestuia să reconstituie acest capital şi să dobândească deci o virulenţă nouă sau să creeze din bucăţi un virus sau un retrovirus hibrid. Aceasta se numeşte recombinare genetică. (HIV – ul este fără îndoială fructul unei astfel de recombinări).

  Deşi accidentele provocate de vaccinuri sunt nenumărate, ele sunt trecute sub tăcere. Se ştie astăzi, la 100 de ani după moartea sa, că Pasteur a fost un geniu al trişării, al plagiatului, al trucării statisticilor, al traficului de influenţă, al publicităţii bine regizate, iar diversele sale experienţe vaccinale erau trucate, după cum au mărturisit chiar colaboratorii săi. Această carte stabileşte adevărul despre acest personaj şi demonstrează, prin studiul principalelor vaccinări, inutilitatea şi chiar pericolul lor. în sfârşit, cititorul va afla despre cârdăşia farmaco-medico-politică care dezinformează publicul şi predică vaccinarea doar pentru a profita financiar. De asemenea, va afla de ce vaccinarea a devenit un fel de act de credinţă într-o religie ale cărei dogme sunt false şi ale cărei mari preoţi sunt producătorii de vaccinuri şi corpul medical.

  Asta este scrisa de un francez – Louis Bon De Brouwer in cartea Vaccinarea: eroarea medicala a secolului
  Va mai dau niste adrese https://www.youtube.com/watch?v=2v2wHEuPVhc, https://www.youtube.com/watch?v=5huFBAWMdt4,
  https://www.youtube.com/watch?v=SB8CBrxCrGM,

 4. Dr. Dumitra Gindrovel says:

  Buna ziua
  Fiecare dintre noi avem optiuni intr-un sens sau altul. De aceea nu putem fi la fel si nici nu e bine. Numai ca aceste optiuni trebuie sa fie consecinta unor date care rezulta din fapte sau statistici credibile.
  Care sunt cifrele palpabile? In cazul bolii prin rujeola, una dintre cele mai temute complicatii o constituie afectarea sistemului nervos central cu aparitia unor sechelle pe toata viata. Cam cate? la 1 milion de cazuri (boala prin rujeola) apar 1000 de afectari ale sistemului nervos si 1000 decese. In cazul vaccinarii pt rujeola pot apare la un milion de doze administrate un singur caz cu afectare a sistemului nervos central. Da, el apare. Nimeni nu poate contesta asta. Si acest caz este cel care va sperie si va indeamna sa nu primiti vaccinuri. Dar efectuand un milion de vaccinuri, salvam 999 de copii de la afectarea creierului si 1000 de copii de la moarte. Asa trebuie sa privim realitatea, uitandu-ne in prezent dar sa nu uitam trecutul!
  Ce facem cu un copil care nu primeste componenta tetanica care se administreaza la 2 luni, 4, 6, 12 luni si 7 ani? Acest bacil tetanic se gaseste in pamant. De cate ori ne intepam in cuie, cioburi si altele? Faptul ca nu ne imbolnavim este pt ca ne vaccinam cu antitetanos. Dar acel vaccin administrat in urgenta este valabil daca are in spate aceste administrari din copilarie!
  Si exemplele pot continua!

  • ileana says:

   Oare de ce numai copii din tarile civilizate fac pojar varicela varsat de vant, oreion si alte boli asa zise ale copilariei? A demonstrat cineva existenta unui virus? Nu din carti? Ganditi si nu trimiteti citate. Ce ati vazut la microscop in facultate sunt patticule de trsnsfer intro celula. Nu sunt virusi.

 5. atol says:

  Eu zic ca nu trebuie facut nici un vaccin. Este adevarat, copilul poate va face in copilarie varicela sau oreion dar se reduce sansa sa faca o boala autoimuna sau un cancer pe la 40 de ani.
  Inaite de ati mai vaccina copilul citeste cartea „Vaccinurile: Prevenție sau boală? O nouă patologie pediatrică”, scrisă de medicul clujean Christa Todea-Gross. Dupa ce o citesti mai diiscutam.
  In genomul uman se gasesc minim 30000 de secvente ADN a diferiti virusi pe care evolutia umana i-a neutralizat. In conditiile in care in corpul copilului tau , care are un sistem imun inca nedezvoltat complet, bagi prin vaccinare inca o secventa de virus mort sau atenuat se poate produce o recimbinare genetica si rezulta in timp cancer, boli autoimune etc. Intreaba-l pe medicul de familie daca copilului tau iar scoate splina? Raspunsul va fu nu pentru ca ficatul uman are capacitate maxima de a detoxifica corpul doar de la varsta de 7 ani. Pana atunci splina ajuta ficatul.

  • Dr. Sandra Alexiu says:

   Este optiunea dumneavoastra! Este insa o alegere care l-ar putea costa pe copilul dumneavoastra mai mult decat credeti in acest moment, in afara potentialelor boli la care il expuneti luand aceasta decizie in numele copilului, care la varsat vaccinarii nu poate alege. Prin nevaccinare faceti o alegere pe care copilul v-o poate mai tarziu reprosa.
   O singura carte nu este neaparat o referinta pentru optiunea de vaccinare. Mult mai utila este o conversatie cu medicul de familie al copilului si consultarea unor surse validate de informatii autorizate, din partea unor specialisti in vaccinare, nu a unor diletanti obsedati de teorii ale conspiratiei. Va asigur ca autoarea cartii, probabil si dumneavoastra, ati fost vaccinati in copilarie si in acest fel ati avut sansa de a nu fi handicapati prin contractarea unor boli ingrozitoare (poliomielita, variola) sau de a nu fi plecat dintre noi mult mai devreme printr-o pneumonie galopanta sau printr-o meningita fulminanta.
   Ca medic de familie imi sfatuiesc pacientii sa aleaga in cunostiinta de cauza. Tocmai de aceea am ales sa imi vaccinez copilul!
   Nu cunosteti anatomie si nici fiziologie. Splina nu ajuta ficatul, are alte functii si nu este un organ vital, poate fi extrasa in unele situatii in care prezenta ei face mai mult rau decat bine si deasemenea in traumatisme grave, in care sufera rupturi.

  • Emiliana Costiug says:

   Eu am citit cartea- multe aberatii ambalate intr-o forma stiintifica. Trebuie sa ai cunostiinte medicale solide ca sa realizezi perversitatea acestei carti, sa discerni binele de rau. O mamica, realizator TV, a contact-o pe doamna doctor, rugand-o sa-i explice “cat rau” i-a facut copilului ei, vaccinandu-l….N-a acceptat…
   Sunt, in primul rand, mama a doi copii si sunt convinsa si acum ca am ales decizia buna pentru ei, aceea de a-i vaccina. Acum sunt mari, calatoresc peste tot in lume si sunt linistita ca sunt protejati macar de bolile prevenibile prin vaccinare.
   Sunt medic, practic homeopatia si recunosc importanta vaccinului in formarea anticorpilor care ne vor proteja in cazul contactului cu boala.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: