Vaccinarea BCG sistata temporar

23/11/2012

Vaccinarea BCG sistata temporar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/vaccinarea-bcg-sistata-temporar/

Ministerului Sanatatii a solicitat o  expertiza din partea Centrului European de Prevenire si Control a Bolilor Transmisibile (ECDC) si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) pentru evaluarea independenta a situatiei create in urma vaccinarii nou-nascutilor impotriva tuberculozei.

Conform declaratiilor facute de Dr. Raed Arafat, ministrul Sanatatii, expertii ECDC si OMS vor ajunge in Romania in maxim 2 saptamini,iar pana la finalizarea situatiei  vaccinarea BCG a fost sistata. Masura este luata pe o perioada limitata si conform specialistilor, sistarea vaccinarii nu reprezinta un risc asupra sanatatii publice.

Avand in vedere ca exista puncte de vedere divergente ale specialistilor privind evolutia dupa vaccinarea cu BCG si in urma unei prime analize asupra situatiei create, am decis sa solicitam o opinie neutra si avizata. O echipa de experti ECDC si OMS va analiza toate aspectele legate de problema ivita. Acestia vor lucra cu reprezentantii Comisiei de specialisti romani care a avut astazi o prima intilnire si de la care astept un raport preliminar.Am luat aceasta decizie nu pentru ca avem suspiciuni asupra calitatii vaccinului pe care il avem la dispozitie, ci pentru ca dorim sa asiguram populatiei datele clare si corecte, astfel incat sa nu mai existe suspiciuni pe aceasta tema. Am solicitat expertiza independenta, nu din lipsa de incredere in competenta profesionala a specialistilor nostri, ci pentru o totala transparenta si pentru a stopa speculatiile care pot pune in pericol intregul calendar de vaccinare in detrimentrul copiilor si al evolutiei sanatatii publice in Romania”, a declarat Raed Arafat, ministrul Sanatatii. 

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifica a tuberculozei si se administreaza la nou-nascuti in maternitate. Vaccinul este inclus in calendarul national de imunizare al MS si este gratuit.

 

Stire realizata de Echipa FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: